Blogg

Så här gör du din flytt enklare

30 dec 2020

De flesta människor vet hur svårt det är att flytta. Det är upprivande känslomässigt. Det tar även en hel del tid. Att flytta är inte något man endast gör på en dag, i regel börjar man långt innan.

När man säger upp sin bostad har man oftast tre månader på sig innan man flyttar. När börjar du med packningen? Börjar du direkt med de inte nödvändiga sakerna? Eller väntar du till sista stund?

Alla väljer att lägga upp det olika, men en sak de flesta har gemensamt är att man samlar på sig. Har man bott i sitt hem i några år hinner man samla på sig en hel del saker. Det kan finnas vissa lass där som ska köras till tippen eller kanske säljas/skänkas. När allt är packat ska det flyttas, och vid denna tid är man redan ganska trött. Men man kommer inte undan flyttstädningen. Boendet ska vara rent och fräscht för de nya som flyttar in.

Tänk inte på städningen

Allt som allt är en flytt en känslomässigt jobbig sak, tidskrävande och tung. Många delar av flytten kan man underlätta, en av dessa är städningen. Ta hjälp av ett företag som kan flyttstädning. De vet hur noggrant man måste göra den och går efter en lista för att se till att inget missas. De har med sig allt som behövs inför städningen, olika städverktyg och medel som kan behövas. De städar avloppen, tvättar fönstren, listerna, ugnen - alla ställen du kan tänka dig.

Fixa flytten själv med en skåpbil

25 dec 2020

Funderar ni på att själva sköta flytten? Är man ett mindre hushåll är det oftast inga problem. Genom att be vänner och familj om bärhjälp och sen hyra en skåpbil kan man spara mycket pengar.

Men för att inte behöva bära i onödan är det alltid bra att rensa ut sådant man inte använder innan man flyttar. Det som är trasigt ska lämnas till återvinningen medan man kan skänka bort eller sälja andra saker på olika försäljningssajter på nätet. Har man tur kanske man till och med får ihop till hyran för skåpbilen. När man flyttar underlättar det mycket om man packar det mesta i flyttkartonger. Det finns flera varuhus som säljer flyttkartonger men ibland kan man också hyra från en flyttfirma. Ömtåliga saker ska också slås in i bubbelplast eller annat skyddsmaterial innan de läggs i flyttkartonger, som också märks med innehåll.

Boka hyrbilen i god tid

Det är viktigt att så fort som möjligt bestämma flyttdatum och boka en hyrbil för transporten. Det finns många bilfirmor att vända sig till då man ska hyra skåpbil i Stockholm, och det kan därför vara en bra idé att jämföra priser. Räkna ut hur stor skåpbilen behöver vara genom att utgå från hur många flyttkartonger det är. En flyttkartong tar upp ungefär en halv kubikmeter. Ibland tar företaget ut en extra avgift om chauffören som ska köra bilen är ung och inte har haft körkort så länge. Därför kan det vara bara om någon mer erfaren person kör.

Du är inte ensam i din flytt

14 dec 2020

Hur känner du inför din flytt? Stressad, som om tiden inte räcker till? Ledsen över att lämna ditt hem? För de flesta av oss innebär en flytt många känslor. Dessutom är det ett stort jobb.

Du står inför en flytt. Det är många saker som behöver göras. Hur ska tiden räcka till? Var ska du börja? Packa ned alla dina saker i lådor, helst ska de märkas så man vet vad som är vad. Hyllor ska tömmas och bäras ut, det ska gärna vara lätt åtkomligt så man snabbt får ut det när bilen med släpet är redo.

Axlarna och ryggen börjar kännas efter alla tunga lådor, men än är det inte klart. Allt det tunga måste också bäras ut. Sedan ska det även bäras in i det nya huset. Ovanpå allt detta är det städningen. Det är ett helt jobb att flytta, om du inte väljer den enkla vägen.

Anställ en flyttfirma

Antingen får du göra allt det som står ovan, eller så gör du som många andra - anlitar en flyttfirma. En flyttfirma sköter allt bärande. De är upplärda i hur de ska bära så de även kan ta ömtåliga saker. Hittar du ett riktigt bra företag kan du även boka in att de ska packa dina saker och sköta flyttstädningen. Vad väljer du? Att stå och kämpa med allt själv eller att lämna över allt till en flyttfirma? Allt du behöver göra är att börja ditt nya liv i ditt nya hem. Läs mer om flyttstädning på denna sida: https://www.lindomeflytt.com/ 

Lämna bort flyttstädningen

11 dec 2020

Är du en av de som avskyr städning? Du är långt ifrån ensam med den känslan. Många väljer idag att lämna bort städningen till proffsen. Gör det du med och fokusera på något roligare istället.

Är du en av de som verkligen inte gillar att städa? Det är inga problem. Lämna över städningen till de som arbetar med städning. Idag kan man få städning var man än önskar, i hemmet, kontoret, inför flytten, mm. När man står inför en flytt har man redan tankarna på så mycket annat. Att behöva handskas med städningen också kan helt enkelt bli för mycket. Flyttstädningen måste dessutom genomförs noggrant. Man vill lämna ett fint och fräscht hem till de nya som ska flytta in. Anlita flyttstäd i Borås och lämna över ditt gamla hem med gott samvete.

Städning för miljön

När du ska anlita en städfirma bör du ringa några olika för att få offerter. De flesta tar olika mycket betalt. Vad det kostar är svårt att svara på då det beror på ytan de ska städa, hur många rum, mm. Vill du endast att de ska städa ett rum går även det bra. En annan sak är att fråga hur deras medel är. Det finns idag miljövänliga medel på marknaden som är minst lika effektiva som de andra är. Det finns olika sätt man kan tänka på miljön, att använda sig av ett miljövänligt medel är ett steg i rätt riktning. När du hittat rätt firma kan du luta dig tillbaka och låta de sköta din flyttstädning.

En hjälpande hand

7 dec 2020

Det ska vara roligt att flytta, men när det gäller en flytt av ens arbetsplats och inte hemmet, kan det medföra en del svårigheter. Se till att anlita hjälp vid er kontorsflytt i Stockholm.

Planeringen är det mest betydelsefulla vid en flytt av kontoret, och därmed alltså väldigt viktig för att flytten ska ske så smärtfritt och smidigt som möjligt när det väl är dags. Ska ert företag flytta och behöver hjälp med allt det praktiska inför och under den? Se då till att ta hjälp. Anlita ett företag med specialister inom just kontorsflytt. De har stor vana av just dessa typer av flyttar och kan hjälpa er så att er kontorsflytt flyter på så bra som det bara går.

Vad ska man tänka på inför en kontorsflytt?

Behöver ni ta med er allting vid flytten eller finns det saker som rentav kan slängas? Allt sådant som ska ordnas med innan själva flytten kan ni göra själva. Det vill säga sådant som exempelvis att adressändra, säga upp hyresavtal på lokalerna med mera. Packa kan man absolut också hyra in hjälp med, om man vill det. Annars går det bra att göra det själv om någon på kontoret känner sig manad till det. En sak att komma ihåg är att märka upp alla saker och alla kartonger. Det kan vara skönt att veta var allting ska vara sedan, när det ska packas upp på det nya kontoret. Boka din flyttfirma för företagsflytten idag, och kika online efter en firma i närheten av just ert kontor.

Hjälp med din flytt

4 dec 2020

Ibland kan en flytt kännas som ett för stort projekt och det kan vara skönt med lite hjälp för att avlasta. Mycket ska planeras innan flytt och det tar tid så varför inte anlita en flyttfirma.

En flytt kan vara en nystart på något och det kan vara något du sett fram emot en mycket lång tid men när flytten kryper sig närmare så kan det plötsligt kännas som världens största projekt. Du kanske inte fixar allt själv med all planering och genomförande, då kan du ta hjälp av en flyttfirma.

Med en flyttfirmas hjälp så kommer flytten att kännas mycket lättare och du får hjälp med precis det du behöver. Ni kommer tillsammans att gå igenom vad flyttfirman ska göra åt dig och det är helt upp till dig hur mycket eller lite du själv vill vara involverad.

Vad gör en flyttfirma?

Har du tagit beslutet att anlita flyttfirma så kan du slippa att oroa dig över flytten eftersom de gör allt det som du vill slippa göra. Du kan få hjälp med att packa ner alla dina saker i lådor och de kan bära allt till flyttbilen åt dig. När allt är inpackat i bilen så kör flyttfirman allt till den nya bostaden och där kan du även få hjälp med att packa upp allting. Men om du enbart vill ha hjälp med att bära och sköta transport så går det utmärkt. Om du vill slippa flyttstädningen så utför de flesta flyttfirmor även det.

Underlätta din flytt

1 dec 2020

Det är många olika moment man ska göra när det är dags att flytta. Hur får man tiden att räcka till? Vad ska man prioritera? Orkar verkligen kroppen med att bära? En flyttfirma kan hjälpa dig.

Det är inte fel att välja att anlita en flyttfirma, de kan hjälpa dig väldigt mycket och underlätta din flytt. Och vem vill inte ha en enklare flytt? Vi vet ju alla vad det innebär att flytta, eller i alla fall så vet vi på ett ungefär. Det är många olika saker som behövs göras, det tar tid och är slitsamt. Framför allt alla tunga lyft, och du kan slippa att behöva göra dem.

Spara på kroppen

Spara på din kropp och låt flyttfirman sköta bärandet. Det du behöver göra är att packa ner sakerna. De hämtar sedan sakerna och bär in det i sin bil, allt du mer behöver göra är att säga till var de ska lasta av dem. Man behöver inte alltid vara på plats när de är där och arbetar. På så sätt kan du få annat gjort under tiden. Har du kanske städningen kvar? Eller vill du passa på att ta en lunch? Detta är dock något ni bör prata om innan. De vet hur de ska bära för att flytta ömtåliga saker och har bärselar för de lite tyngre. Har du någon extra tung eller otymplig sak som ska transporteras bör ni även där prata om det innan. Det händer att de vill ha extra betalt för sådana saker, så för att slippa extra utgifter bör du nämna det innan.

Fler fördelar

Det finns många fördelar med att välja att anlita ett flyttföretag. Inte bara för alla de där sakerna så du själv slipper alla tunga lyft. Du slipper även tänka på vad du ska transportera det med, samt hur mycket bilen får dra. Allt detta sköter flyttfirman själv. Deras bilar är dessutom anpassade till att flytta varor. De kan även transportera ömtåliga saker då de flesta blir upplärda innan om hur man ska handskas med det. En viktig sak att kolla när du bokar flyttfirma är så att de har försäkring. Skulle olyckan vara framme bör flyttfirman ha en försäkring som täcker dina varor.

Det finns flera olika företag att välja mellan, så leta upp ett som passar dig. Glöm inte att fråga efter offert. Det viktiga är att ni har god kontakt med varandra, så att ni undviker eventuella missförstånd.

Anlita professionell hjälp för de tunga lyften

9 nov 2020

Att flytta är ofta tungt och jobbigt. Har man bara lite saker som ska flyttas kan man ofta göra det själv tillsammans med vänner, men till de tyngre sakerna bör man anlita professionell hjälp.

Är man ung och stark och inte har mycket som ska flyttas så kan man ofta sköta flytten själv genom att ta hjälp av vänner och familj och kanske hyra en skåpbil. Är man däremot ett större hushåll med flera personer eller om man behöver flytta tyngre saker som exempelvis ett piano, en tvättmaskin eller en soffa så bör man anlita professionell hjälp med flytten. Annars är det lätt att man lyfter fel och skadar sig själv eller det man försöker bära. En riktig flyttfirma har utbildad personal som vet hur man lyfter säkert och de har dessutom bra hjälpmedel som underlättar.

Boka flyttfirma i god tid

När man anlitar bär- eller flytthjälp ska man vara ute i god tid då de bästa företagen ofta blir uppbokade långt i förväg. Det är ofta bäst att gå på rekommendationer när man väljer flyttfirma, så att fråga vänner och bekanta om tips på bra företag kan vara en god idé. Självfallet spelar priset roll men viktigt är även att företaget har en försäkring som täcker både anställda och bohag ifall en olycka skulle ske. Skriv sedan på ett ordentligt kontrakt med företaget där allt som ingår i priset står med, såsom exempelvis flyttlådor, bärhjälp, transport, flyttstädning och annat ni kommit överens om.

Viktiga saker att tänka på inför flytten

17 okt 2020

Det finns flera sätt att förenkla en flytt på som annars lätt blir stressig. Nummer ett är planering och att vara ute i god tid. Men att även låta en flyttfirma sköta flytten underlättar.

Att flytta är både roligt och jobbigt på samma gång. Särskilt om man samtidigt ska sköta både jobb och familj och allt ska rulla på som vanligt. För att inte stressa ihjäl sig, och för att flytten inte ska bli en enda lång plåga, kan man ta hjälp av en flyttfirma med hela eller endast delar av flytten. Vissa flyttfirmor erbjuder även flyttstädning vilket kan vara skönt att ta hjälp med.

Man har rätt att nyttja det så kallade ROT-avdraget på privata flyttjänster, så det behöver inte alls bli så dyrt. Det gäller bara att vara ute i god tid med att boka flyttfirma då de bästa snabbt blir uppbokade.

En flyttfirma kan även hjälpa till med att packa

Många flyttfirmor kan också hjälpa till med att packa om man vill det. Eftersom de är proffs vet de hur man smartast fördelar vikt i flyttlådor så att de inte blir för tunga. Men även hur man slår in extra ömtåliga föremål så att de ska komma fram hela till den nya adressen. Tallrikar ska exempelvis placeras stående i flyttkartongerna medan vinglas ska slås in i silkespapper och läggas i mindre lådor som sedan packas ner i flyttlådor.

Många föredrar ändå att packa själva. Då kan det vara bra att veta att man av de flesta flyttfirmor kan få låna både flyttkartonger och förpackningsmaterial. De kör till och med hem det så man slipper slösa tid på att själv åka runt och leta kartonger.

Viktigt att flyttfirman har försäkring

Vissa flyttfirmor kan även erbjuda magasinering av bohag vilket kan vara bra. Ibland får man inte tillgång till den nya bostaden med en gång och för att då slippa betala dubbla hyror kan man magasinera sina saker.

Det är bra att först fundera över vilka saker man behöver hjälp med då man ska anlita en flyttfirma. Sedan kan man begära in offerter från ett par olika företag. Det finns gott om flyttfirmor att välja mellan och priserna varierar. Men att bara gå efter pris är en dålig idé då man även vill att företaget ska vara pålitligt och dessutom ha en försäkring. Att välja ett företag som har varit länge i branschen är därför ofta det bästa.

Få hjälp med flyttstädningen

7 okt 2020

Lika spännande och härligt som det är att börja pyssla i det nya hemmet, är det tråkigt att städa ur det gamla. Men som tur är finns det bra hjälp att få. Flyttfirmor tar hand om hela jobbet.

När datum för flytten har bestämts är det massor av saker som ska fixas. En av de sista innan livet i det nya hemmet kan få sin start är flyttstädningen. Man hittar lätt företagen på internet genom en snabb sökning. Man kan exempelvis söka på “flyttstädning Karlstad”. Bor man på annan plats skriver man in ortens namn. Då kommer man att få flera alternativ som man går igenom till man hittar ett städföretag som har de tjänster som man önskar.

Vad ingår i flyttstäd

Bostaden ska vara tom på möbler och andra saker. Allt för att det ska vara enkelt för städfirman att effektivt städa lägenheten. De torkar av golv och lister samt övriga ytor. Städar badrum med väggar och golv. Skurar toaletter och handfat. I köket städas alla ytor men här städas även utsidan och insidan av kyl, frys samt ugn. Även lådor och skåp städas ut. Så man skulle enkelt kunna säga att alla ytor samt skåp och lådor städas ur. Städbolagen har en specifik checklista som de går igenom steg för steg. Man kan dessutom använda sig av RUT-avdrag som innebär att man kan dra av 50% av arbetskostnaden.

Städbolagets tjänster

Har man använt en städfirma för flyttstädning och känner sig väldigt nöjd med de tjänster som erbjuds så finns det fler att beställa i framtiden. Några tjänster som erbjuds av flera städföretag är:

Visningsstädning: Vid försäljning av en bostad städas den för att visas i sitt bästa skick.

Hemstädning: Önskar man någon som kommer och tar hand om dammsugning, damning, torkning av golv m.m. så kan man boka in en städfirma. Tillsammans med företaget kommer man överens om vilka tjänster som ska ingå. Här kan man bland annat även beställa fönsterputs.

Storstädning: Om man ska ha en stor bjudning eller kanske flytta in i ett hus som stått tomt ett tag. Här städas varje detalj noga.

Kontorsstädning: Att hålla kontoret snyggt och rent och på så vis skapa en trivsam miljö för personalen.

Byggstäd: De flesta kan tänka sig hur det ser ut efter en renovering i hemmet. Istället för att man ska lägga ner tid på att städa kan man enkelt boka in en städfirma för att ta hand om jobbet.

När det är dags att flytta

30 sep 2020

Att flytta är inte bara att flytta dina saker, det är så himla mycket mer. Många bestyr runt omkring flytten som snabbt tömmer dig på energi. Med hjälp av en flyttfirma slipper du ta allt själv.

Att flytta innebär en massa olika känslor; glädjen över att påbörja sitt nya liv, men sorgen över att lämna sitt gamla. Men det är så mycket mer. Sakerna transporteras inte snabbt, lätt och enkelt till nästa ställe, de måste bäras ut. Sedan måste du ha en bil med ett släp som är stort nog. Men det får heller inte vara för stort och överskrida den tyngd du får dra.

Med hjälp av en flyttfirma så slipper du tänka på allt det. Allt du behöver göra är att packa ihop dina saker. Många flyttfirmor nuförtiden hyr ut sina flyttkartonger, vilket kan underlätta då du slipper köpa egna. Dessutom är de av väldigt hållbar kvalitet. I regel får man även skriva på dem, men allt sånt bör dubbelkollas med flyttfirman som hyr ut dem. Luta dig tillbaka och låt firman sköta jobbet.

Vad gör en flyttfirma?

De flesta flyttfirmor erbjuder idag att du inte behöver vara på plats när de är där. Allt du behöver ge är då information om vart allt ska. Flyttfirman står för bilen och för arbetarna, många har olika antal arbetare per flyttbil. Deras flyttbil är anpassad för att frakta varor, där du kan lämna dina saker i trygga händer. De som arbetar för en flyttfirma har en känsla för det och har blivit upplärda om hur de ska bära in även ömtåliga saker, som t ex pianon, marmorbord, glas, mm.

Vad behöver du tänka på?

När du anlitar en flyttfirma vill du alltid kolla dina olika alternativ. Ring gärna runt och få offerter, fråga även vilka kostnader som kan gå utanför. Det finns de som tar extra betalt för tyngre och otympligare saker. Fråga även om de har en försäkring som gäller dina varor hela vägen, dvs från dörr till dörr. Det är otroligt viktigt att välja ett företag som har försäkring ifall olyckan skulle vara framme.

När du ska bestämma vilken flyttfirma du ska använda dig av, ha gärna 2-3 olika alternativ att välja mellan. Betala hellre lite extra och få någon du känner är pålitlig. Kolla även upp hur det funkar för dem med RUT-avdraget, det är en viss rabatt du kan få på den totala arbetskostnaden. Läs mer om flyttfirma på denna sida: https://www.flyttfirmalidingö.se

Skippa all stress - boka flyttstädning

3 sep 2020

Att flytta och att städa är två saker som de flesta nog helst hade skippat. Det är stressigt, och speciellt flyttstädning kan vara svårt att lyckas med själv. Anställ en städfirma istället.

Svenskar flyttar generellt runt 10 gånger under en livstid. Alla som har flyttat vet att det är mycket som måste fixas i samband med flytten. Allt måste packas, du måste flytta och sedan kommer den fruktade flyttstädningen. En flyttstädning är inte en vanlig städning, utan det är viktigt att allt blir rent. Det ska städas i frysen, bakom frysen, taket, badrum, alla skåp - ja, överallt måste det bli städat på ett professionellt sätt. Det kan vara svårt att uppnå dessa resultat själv, och därför är det värt att boka en städfirma som utför flyttstädningen åt dig. Genom att anställa en städfirma får du tid för annat och du kan förhindra den stress som kommer med att flytta.

Hitta rätt städfirma

Det är självklart också viktigt att du hittar rätt städfirma för att utföra flyttstädningen. Du vill ju såklart att resultatet ska bli perfekt. Tyvärr finns det idag många oseriösa firmor online som inte går att lita på. Det första du kan göra är att kolla runt med familj, vänner och bekanta om de har en firma som de kan rekommendera. Om du inte får en rekommendation kan du istället kolla online vad det finns för olika städfirmor i din stad. Be om ett par offerter, som borde vara kostnadsfria, och jämför med vilka tjänster städfirman erbjuder. Det är också värt att kolla vad tidigare kunder har sagt om deras städfirma, och om de har varit nöjda. De flesta professionella firmor erbjuder också en garanti på deras tjänster, vilket är viktigt att ha när det kommer till flyttstädning.

Använd dig av RUT-avdraget för flyttstädning

För flyttstädning kan privatpersoner använda sig av RUT-avdraget för själva arbetskostnaden, men inte materialkostnaden. Det är ett skatteavdrag som personer över 18 år och som betalar skatt kan använda sig av. Det ligger idag på 50 % av arbetskostnaden, vilket gör det billigare att anställa flytthjälp. Det är däremot viktigt att du anställer en firma som betalar F-skatt, annars kommer du inte kunna använda dig av RUT-avdraget. Det går att använda RUT-avdraget upp till 50 000 kronor per år, men tänk på att det räknas ihop med ROT-avdraget. Firman brukar också fixa allt kring RUT-avdraget och många drar av avdraget redan på din första offert.

Hur löser du din flytt?

25 aug 2020

Ska du flytta från ett boende till ett annat? Eller ska ni ut och resa och är i behov av magasinering av ert bohag? Det finns firmor som löser alla möjliga situationer för dig i samband med flytt.

Har du någon gång reflekterat över vad en flyttfirma har för fler tjänster än att flytta dina saker från plats A till plats B? Du kanske har testat alla möjliga tjänster som de erbjuder, eller så är det dags. Först och främst är flyttfirman expert på att flytta dina saker, men de lånar även ut flyttlådor och kan hjälpa dig packar om du önskar även det. När en bostad är tömd kan du få hjälp med flyttstädning - här har flyttfirman oftast samarbetspartners som de kallar in. Förutom att flytta privatpersoners bohag hjälper de flesta firmorna även till med företagsflytt. Att flytta ett helt företag kan vara ett stort projekt med alla skrivbord, förvaringsmöbler och annat som ska med. En företagsflytt av större storlek tar vanligtvis ett par dagar att genomföra.

Mer än bara flytt av bohag

Bostadsflytt och företagsflytt är vanliga jobb för en flyttfirma i Katrineholm. Förutom dessa kan de även hjälpa till med flytt av enskilda föremål som du inte mäktar med själv såsom stora kassaskåp, pianon, flyglar och liknande. Du kan få hjälp att köra ditt bohag från ett hem inom Sverige till ett annat, men många firmor hjälper även till vid flytt utomlands. Att själv kunna resa till det nya landet och möta upp bohaget på plats är betydligt mer bekvämt än att behöva köra ner alla saker själv. Sist men inte minst finns tjänster med magasinering. Kanske behöver du inte alla saker i den nya lägenheten, kanske får de inte plats.

I väntan på nycklarna

I somliga fall blir du utan bostad under en kortare period och kan behöva tillfällig magasinering. Då kan flyttfirman ta hand om dina prylar och föra dem till sitt magasin för förvaring under en bestämd period. När du får tillgång till din nya bostad kan du enkelt beställa leverans av alla saker från magasinet. Genom att låta flyttfirman även stå för magasinering får du en enda faktura och allt samlat på en och samma plats. Vid köp av helhetslösningar från en och samma flyttfirma kan du även få bättre pris än om du nyttjade flera separata leverantörer. Så råkar du sälja din bostad innan du funnit din nya, se då det inte som ett problem. Vi tipsar att läsa mer på denna sida: https://www.flyttfirmakatrineholm.nu/

Planera för tunga lyft

27 apr 2020

En svensk flyttar minst tio gånger under sin livstid, i snitt. Ska du flytta? Har du stora möbler eller ett piano som ska med? Var rädd om din rygg. Anlita någon som är proffs på tunga lyft.

För de flesta människor är den första flytten inte så omfattande. Att lämna föräldrahemmet och dra till en egen lya är ofta ganska enkelt. Några kartonger och kanske en säng ska med, och viktiga saker som gitarren eller skidutrustningen. Men oavsett bohaget är det bra att tänka efter före. Att chansa eller hastigt kalla samman några kompisar som flyttgubbar kan få konsekvenser, både för dem och för möblerna. Det är tråkigt för alla inblandade om speglar krossas eller ytor repas. Personskador är naturligtvis ännu värre. Så se över försäkringarna redan i planeringen. Skriv ned vad som ska med och om du känner dig osäker, kontakta en flyttfirma för att diskutera saken.

Vad är viktigast när jag ska flytta?

Något som ofta tar längre tid än beräknat är sortering och städning. Inte minst när två singlar ska flytta ihop. Även om kärleken är stark kan det bli diskussioner om farmors byrå, det ärvda porslinet eller vilket köksbord som blir bäst på nya adressen. Det positiva är att det går att tjäna pengar på att sälja det man inte behöver själv, alternativt göra en god gärning genom att skänka det eller ge det till välgörenhet. Ett annat ämne som kan skapa diskussion är städningen. Många tycker det är mentalt påfrestande att städa det man lämnat. Om du har flyttat långt kan det vara omöjligt. Kolla om du uppfyller kraven för ROT-avdrag för flyttfirma och flyttstädning.

Visualisera kartonger och packning

Många tycker det är bra att skriva en lista för både nedpackning, flytt och uppackning. Det spelar roll i vilken ordning du packar ned och packar upp kartongerna. Att snabbt komma åt dricksglas och bestick i ditt nya hem har ju många fördelar. Någon tycker kanske att det låter präktigt och ambitiöst att märka boxarna med innehåll och rum? I slutänden tjänar du både tid och energi. Att gå runt i bostaden och tänka sig in i flytten är också smart. Då ser du att de ägodelar som kräver tunga lyft bör vara åtkomliga för bärremmar och flyttfirma. Börja packa det du använder sällan och ställ kartongerna i ett hörn. Notera hur du gör med belysningen. Det är omöjligt att få något gjort i mörker! Vi rekommenderar denna hemsidan: https://www.tungalyftt.se/

Att ta hjälp av flyttfirma - ett klokt val

8 apr 2020

Börjar du planera inför att flytta i, till eller från Borås? Letar du efter en pålitlig flyttfirma i Borås? Bespara din rygg och fokusera på nya lägenheten. Här är allt du behöver veta!

Det är mycket som ska falla på plats under en flytt. Det ska städas, fixas och donas med telefonabonnemang och adressändring, det ska kommuniceras med släkt, arbete och vänner, och ingenting får glömmas kvar i källaren eller på vinden. Det mesta som finns att göra under din flytt är det ju naturligtvis du själv som gör bäst. Du känner ju ditt eget hem, var du lagt undan allt du inte använder, och hur du bäst vill ha dina mindre ägodelar sorterade under flytten. Att inte ta för givet är dock alla tunga möbler som behöver flyttas. Det kan vara farligt att bära tungt utan att ha rätt teknik eller träning, och därför är det mycket klokt att ta hjälp av en flyttfirma i Borås.

nyinflyttad par

Viktigt att boka i tid

Redan en månad innan din flytt är det dags att boka flyttfirma. Det är bra att vara ute i god tid, då majoriteten av flyttar görs över helger och vid månadsskiften. Låt detta vara det första du gör i din flyttprocess. Efter det så kan du, i lugn och ro, börja beställa flyttkartonger och emballage för att undvika risken för att det som är ömtåligt och värdefullt går sönder, för att sedan börja packa ner det du kan själv. Om du har något som är i behov av extra stor omsorg under flytten, så ta hjälp av en erfaren packmästare på flyttfirman. De vet exakt hur man slår in på bästa och säkraste sätt. Se till att inte skjuta upp allt ditt packande tills slutet, så att du inte stressar och därmed riskerar att missa något.

Glöm inte flyttstädningen

När du städar din inredda bostad som du snart ska flytta ifrån så är det lätt att tro att det blir helt rent och färdigt för den som tar över efter dig. Det många tyvärr missar är hur mycket som också behöver städas efter att flytten gjorts och rummen står tomma. Golven kan behöver skrubbas eller putsas, och väggar och tak kan ibland också behöva tvättas. Det kan vara svårt att märka i en bostad du bott i länge. Det är därför en bra idé att även diskutera detta med din flyttfirma i Borås, då de allra flesta erbjuder hjälp även med flyttstädning.

← Äldre inlägg