Blogg

RSS

Därför ska du anlita en professionell målare i Uppsala

8 Aug 2023

Med färg kan man snabbt förändra sitt hem men vill man att det ska bli riktigt snyggt måste man ta hjälp av en målare. Här är några tips för er i Uppsala.

Med färg kan man enkelt och snabbt förändra sitt hem och det till en relativt låg kostnad. Men vill man ha ett riktigt snyggt resultat måste man ta hjälp av en professionell målare. Detta eftersom de flesta hemmafixare är otåliga och slarvar med förarbetet. Då får man sällan den fräscha känsla som man vill uppnå och resultatet brukar heller inte bli hållbart.

Innan man kan börja måla måste ytan dammas och ibland även tvättas. Hål och sprickor ska spacklas igen och sedan slipas så att väggen blir helt slät. Ibland kan man även behöva riva ner gamla tapeter. Det innebär att grundarbetet ofta tar mycket längre tid än själva målandet.

Så mycket kostar det att anlita en målare

Hur mycket det kostar att anlita en målare i Uppsala beror på hur stort rummet är och hur lång tid arbetet väntas ta. En seriös målare kommer alltid på ett kostnadsfritt hembesök när man ber om en offert. Annars går det inte att ge ett korrekt pris. Då kan man även få hjälp med att välja rätt kulör.

Den målare man anlitar ska ha yrkeslegitimation. Då kan man vara säker på att målaren inte slarvar och dessutom bara använder färg av bra kvalitet. Vill man försäkra sig om att målaren är skicklig kan man be om referenser och även att få se bilder på uppdrag som målaren har utfört.

Takläggare lagade läcka i Stockholm

16 Jul 2023

När takpappen går sönder kommer regnvatten att krypa ner i taket och taknockarna. Genom att ta hjälp av en takläggare i Stockholm förhindras fuktskada.

De hade varit unga och inte rådfrågat någon när de köpte sitt första egna hem. Huset var vackert och låg i en förort med riktig lantkänsla. De hade förälskat sig i stället med detsamma och blivit lite blinda för hur husets kondition var. Det blev en del renoveringar med detsamma, inklusive ett de inte tänkt sig.

När Benjamin en dag hade gått upp på vinden hade han upptäckt något som såg ut som fukt i en av taknockarna. Bekymrad över vad det kunde innebära bestämde han tillsammans med Nicole att kontakta en takläggare i Stockholm för att ta reda på om det var illa eller om de oroade sig i onödan.

Takläggare verifierade fuktskada

Efter att takläggaren de hittat i Stockholm konstaterade att det var en fuktskada var det bara att ta till de riktiga åtgärderna. Som tur var innebar inte problemet några stora investeringar. En tegelplatta hade gått sönder och gjort ett hål i takpappen. Därför hade vattnet tyvärr fått fri passage ner i taknocken.

Den hade bara blivit fuktig men inget mögel hade bildats så de behövde bara torka ur ordentligt. Takläggaren skulle lägga en ny takpapp på den plats det gått sönder. Sedan skulle trasiga tegelpannor bytas ut mot nya. De var tacksamma över att de upptäckt problemet i tid och kunde åtgärda det för en billig peng.

Framgångsrika mäklare i Sollentuna

6 Jul 2023

Att ha en mäklare från Sollentuna som tredje part i en bostadsaffär är mer regel än undantag. Alternativet vore väldigt komplicerat för alla inblandade.

Vissa människor är bättre på sitt jobb än andra. Så är det i alla yrken, och mäklarbranschen är naturligtvis inget undantag. En person som stått för makalösa framgångar i sin roll som mäklare är exempelvis Fredrik Eklund, som under en period jobbade för USA:s stora stjärnor och sålde lägenheter i New York för miljardbelopp.

Säljer en mäklare bostäder för den typen av summor kan man även räkna in en rätt så bra slant via provisionen. De pengarna hade mäklare som Fredrik Eklund säkerligen kunnat leva ganska bra på, men yrkesutövare som brinner för sitt jobb drivs ofta av annat än pengar. De vill att deras uppdragsgivare, både säljare och köpare, ska hitta sina drömboenden.

Mäklare underlättar för alla

Det blir kanske väldigt skilda världar att jämföra en mäklare som Fredrik Eklund i New York med exempelvis en mäklare i Sollentuna eller någon annan svensk stad. Men även om miljöerna, kunderna och bostadspriserna skiljer sig en hel del kan båda två falla tillbaka på mäklarens grundvalar: att underlätta bostadsaffären för alla inblandade.

Ingen kan nämligen säga någonting annat än att det skulle vara oerhört komplicerat att köpa eller sälja en lägenhet utan att ta hjälp av en mäklare som tredje part. Det är så mycket pappersarbete och juridik i den typen av affärer som är väldigt svårt att mäkta med på egen hand.

Vad kan jag få hjälp med vid en flytt?

15 Jun 2023

När man befinner sig mitt i en flytt kan det ibland kännas ganska påfrestande. Det är ett omfattande projekt som innefattar både packning, transport av alla ens ägodelar och sedan städning innan allt ska packas upp igen.

En flytt innebär ofta en nystart, oavsett om det handlar om en hel familj eller om det är en nyligen skild förälder som ska flytta till en egen plats. Ibland byter man till och med stad eller kommun, och avståndet till det nya hemmet kan kännas överväldigande med allt som behöver göras. Men var lugn, det finns faktiskt hjälp att få på detta område. Idag kan vi få hjälp med det mesta, vi har allting tillgängligt i våra mobiltelefoner och kan enkelt söka efter svar på det vi behöver - eller i detta fall, hjälp med det vi behöver. Om man inte har energi, tid eller helt enkelt inte har lust att flytta sina saker kan man kontakta en flyttfirma som kan hjälpa till med detta.

Flyttfirmor - vilka tjänster erbjuds?

En flyttfirma har oftast flera olika tjänster att välja mellan och brukar inte vara svåra att förhandla med. De vill ge sina kunder det de efterfrågar och kan oftast lösa det mesta. En flyttfirma behöver ha kunnig personal som kunderna känner förtroende för. Dåligt rykte sprids oftast snabbt om något inte fungerar som det ska.

Från de flesta flyttfirmor kan man få hjälp med både packning av saker och möbler, transport till det nya boendet samt flyttstädning av det gamla boendet. Det kostar naturligtvis en del, men kanske har man andra saker man vill eller behöver ägna sin tid åt, och då kan dessa tjänster vara ett utmärkt val.

Slipp städningen!

Det är påfrestande att flytta, både fysiskt och psykiskt. Det tar mycket tid att packa och flytta allting för att sedan behöva packa upp det igen. De flesta väljer faktiskt att anlita professionell flytthjälp av det gamla boendet. Då vet man att det blir ordentligt utfört enligt höga standarder, och man slipper att själv kämpa med det. Kanske vill man städa och göra fint i sitt nya hem, och då kan det vara väldigt skönt att även slippa städa det gamla. Vi lägger redan tillräckligt med tid på städning i vardagen. Unna dig avlastning om flyttfirman erbjuder städhjälp!

Tungtransport - vanliga frågor

14 Jun 2023

Vad ska man egentligen tänka på då det handlar om tunga lyft, tunghantering och exempelvis tungtransport? Frågan kan komma att dyka upp även för dig som privatperson och då i samband med exempelvis en flytt där tyngre föremål finns - eller om du exempelvis investerat i ett spabad eller en bergvärmepump.

I de flesta fall så handlar emellertid frågan om en tungtransport och tunghantering om något som till stor del rör företag - och som är verksamma inom exempelvis verkstad eller industrier.

Det vi tänkte göra här är att gå igenom några vanliga frågor om tungtransport och tunga lyft och ge dig en lite bättre bild av vad sådana innebär, vilka krav som ställs och vilka företag som kan utföra dessa uppdrag. Frågor som ser ut enligt följande:

Kan jag anlita en flyttfirma för tunga lyft?

Ja, och nej. Det är skillnad på tunga lyft sett till att flytta ett piano och sett till att flytta en större maskin för en industri. Det senare kommer även att inkludera en tungtransport där företaget även ser till att säkra exempelvis vägar genom varningar och där man har tillstånd för att både köra fordonen och i övrigt. Tunga lyft av ett piano kan emellertid även de komma att behöva exempelvis maskiner i form av kranbilar. Men, det är sällan en sak som en vanlig flyttfirma kan erbjuda.

Vad är utmärkande för tungtransport och tunga lyft?

Det mest utmärkande är att företag specialiserade på detta aldrig tummar på säkerheten. Ett lyft måste ske kontrollerat och utan risk för vare sig personskada eller skada av föremålet. Samma sak gäller givetvis vid en tungtransport. Allt detta bygger på en kunskap, en utbildning och erfarenhet. Företagen vet vilka risker som finns och hur dessa ska undvikas. Men vet också att varje enskilt uppdrag bjuder på unika utmaningar. Därför är det viktigt att du som beställare också är noggrann med valet av företag för ditt tunga lyft. Se alltid till att verifiera kunskapen genom att kontakta referenser - och se alltid till att de anställda har en utbildning i ryggen. Ett exempel på det senare handlar om Safe Construction.

Jobbet på en flyttfirma i Stockholm

8 Jun 2023

En flyttfirma i Stockholm anlitas ofta för att flytta bohag eller företagsinredning. Men hur är det att jobba på en flyttfirma och vilka uppdrag finns det?

Har du precis flyttat? Eller minns du med en suck hur det var att flytta? Hur stressad du kände dig och hur mycket värk du hade i din kropp i dagar efter flytten? Då kanske det kan kännas förvånade att veta att det finns de som jobbar på en flyttfirma varje dag i veckan, hela året långt, med att flytta runt allt möjligt i Stockholm.

Hur orkar de? Och vad är det som driver någon till att vilja jobba på en flyttfirma? Det kan vara några av frågorna som dyker upp. Men för den som jobbar på en flyttfirma är det inte konstigare än några andra jobb. Och det kan finnas en hel del som gör att jobbet känns mycket attraktivt och roligt.

Flyttfirma med skicklig personal

Det som brukar locka personalen på en flyttfirma är variationen och friheten. Ingen dag är den andra lik och det gör att du kommer träffa olika människor i olika miljöer på olika uppdrag. Ena dagen kanske du jobbar med flytten av ett hem och den andra dagen är det en kontorsflytt som ligger på schemat.

För personalen på en flyttfirma finns det hjälpmedel och utrustning som gör att jobbet går smidigt och att kroppen ska besparas. Uppdragen kan handla om stora mängder som ska flyttas eller så kanske det bara är ett piano som ska byta plats.

Hyra kranbil - tips och råd

2 Jun 2023

Det kan finnas många lägen där man som privatperson kan behöva hyra en kranbil och genom en sådan också effektivisera arbetet och det projekt man håller på med - eller exempelvis den flytt och transport som ska genomföras.

Vanliga exempel på där man kan behöva hyra kranbil handlar om att man ska få exempelvis virke på plats på tomten eller där man ska få bort exempelvis avverkad skog. Ett annat exempel handlar om flyttar av tunga saker - exempelvis ett kassaskåp, en bil eller exempelvis en båt. Ser man till vanliga flyttar så kan exempelvis ett piano bli en omöjlighet att bära nedför trapporna och där kan en kranbil - eller en lift av något slag - vara räddningen.

Det man bör tänka på i samband med att man ska hyra kranbil är det uppenbara: får du köra en sådan - och kan du köra den? Det kan komma att krävas speciella tillstånd för att få manövrera en kranbil och även om man får göra det så bör man tänka både en och två gånger innan man sätter sig bakom ratt och spakar på en sådan. Med detta i åtanke: du kan hyra kranbil och du kan även inkludera en yrkesman som kör denna åt dig. Det bästa rådet vi kan ge är att du också kombinerar detta.

Hitta rätt företag för att hyra kranbil

Kort sagt: behöver du hyra kranbil så kommer detta ändå att innebära en kostnad och adderar du en kunnig yrkesman så stiger kostnaden - men till ett värde av att jobbet sker effektivt, säkert och på ett fackmannamässigt sätt. Det handlar om en investering.

Det du däremot kan kosta på dig att göra är att jämföra priser bland företag som erbjuder kranbilar. Skillnaderna kan vara ganska stora och du kan definitivt tjäna pengar på att ta in flera offerter.

Tänk dock även på att kvaliteten är det som i slutändan räknas. Hur lång vana av tunga lyft och tungtransport har företaget, finns det referenser för dig att kontakta och har personalen en adekvat utbildning att visa upp? Tunga lyft och tungtransport innebär alltid stora risker. Utbildning och erfarenhet är extremt viktiga faktorer att titta på när du ska välja företag.

Prisvärd magasinering i Täby

26 Mar 2023

Ska ni flytta och behöver magasinera ert bohag? Slå två flugor i en smäll och anlita en flyttfirma i Täby som även erbjuder magasinering. Här är några tips.

Det händer att man måste flytta innan man har fått tillgång till sin nya bostad. I stället för att sprida ut sakerna i olika förråd hos vänner och familj kan man hyra plats i ett magasin. Att magasinera bohaget kan även vara smidigt om man vill renovera bostaden innan man flyttar in.

Det allra smidigaste är att anlita en flyttfirma som även erbjuder magasinering. Då kan man få hjälp med att packa och att fylla förrådet på bästa sätt. När man hyr plats i ett magasin betalar man för ytan och det gäller därför att nyttja förrådet på höjden och stapla lådor på varandra. Därför får man heller inte packa för tungt eftersom de nedersta lådorna då kan kollapsa.

Hemförsäkringen gäller även vid magasinering

Det är viktigt att det förråd i Täby som man hyr är uppvärmt och inte har för hög luftfuktighet. Annars kan kläder, dokument, möbler och annat ta skada. Även om hemförsäkringen gäller för de saker man magasinerar måste förrådet ha ett bra lås och vara inbrottssäkert och ha ett bra brandskydd.

Både privatpersoner och företag kan hyra plats i magasin. Det går att hyra för bara en vecka men även för flera år och tills man själv säger upp förrådet. Det är viktigt att man skriver ett ordentligt kontrakt så att man vet hur mycket det kommer att kosta varje månad och hur lång uppsägningstid man har. Läs mer kring magasinering på denna sida: magasineringtäby.se

En mäklare i staden Sundsvall

6 Feb 2023

Att vara mäklare i en stad som Sundsvall kräver att man vet vad man håller på med. Ordning och reda är det som gäller. Det vill säga full koll på alla avtal.

När det gäller att förmedla en byggnad eller en fastighet kan det röra sig om vitt skilda saker. Kanske är det så att det handlar om en industritomt som ska säljas. Det kan lika väl vara ett helt ordinärt bostadshus eller en liten kolonistuga. Alla kommer med olika klausuler som ska vara med i avtalet som skrivs.

Det är inte undra på att det tar flera år att utbilda sig till mäklare. Därtill kommer det en tid där de går jämte mer erfarna mäklare och lär sig hela proceduren. Det här gör att du som kund kan luta dig tillbaka och känna dig trygg med att en mäklare vet vad hen sysslar med.

Mäklare känner till både innerstad och ytterområden i Sundsvall

Skulle du vara i den situationen att du vill sälja lägenhet i Sundsvall och inte riktigt vet hur det ska gå till, ja, då tar du dig en tur till någon av stadens alla mäklare. De kan hjälpa dig att sätta pris, lägga ut lägenheten till försäljning och skapa ett koncept som gör att den blir lätt att sälja.

Du bestämmer själv när du vill att den ska gå ut till försäljning men det är inte dumt att ta ett snack med en mäklare då de brukar ha en bra känsla för vilken tidpunkt som är den bäst fungerande.

Städfirma Stockholm - hitta rätt för dina behov

13 Nov 2022

Har du tröttnat på att försöka få alla bitar i ditt liv att gå ihop? Många familjer dukar under som en följd av att man saknar den tid som krävs för att prestera på alla nivåer som dagens samhälle kräver. Man ska arbeta, man pendla till- och från jobbet, man ska skjutsa barnen till skola, träningar och aktiviteter, man ska handla och laga mat, man ska städa och sköta disk och tvätt och man ska utöver detta också vara en social person och en bra partner.

Ställer vi så höga krav på oss själva så blir också motgångarna svårare att hantera. Det leder till stress och i vissa fall ångest - hur kan andra klara sina liv så pass bra?

I vissa fall är svaret ganska enkelt: de tar de utsträckta händer som finns och får hjälp med att klara av vardagen. Man betalar för tjänster som gör att man får mer tid över till annat. Att exempelvis anlita en städfirma i Stockholm för regelbunden hemstädning gör att man som familj helt plötsligt får en massa timmar över och genom detta också mer lugn och ro.

Du betalar för hemstädning och du köper dig genom detta mer tid för att prioritera de saker du annars inte skulle hinna med. Om det sedan handlar om att gå på gymmet, träffa en kär vän eller om att bara få slappna av med din partner spelar ingen roll.

Anlita städfirma - tänk på detta

Alternativet i att anlita en städfirma i Stockholm finns och fler och fler har också börjat upptäcka fördelarna med detta val. Det finns dock saker som man bör tänka på i samband med att man ska anlita en städfirma i Stockholm för hemstädning. Vi radar upp några av dessa här nedan och som följer:

  • Välj rätt städfirma i Stockholm. Det finns många städföretag i Stockholm och med detta kommer också en väldigt varierande kvalitet. Detta kan visa sig i undermåliga jobb - men även i att exempelvis saker försvinner och att man som kund känner sig otrygg. Rådet här är att se över exempelvis referenser och omdömen på nätet. Kolla även upp exempelvis personalomsättning. Sämre städföretag har ofta en hög sådan och detta som en följd av att de erbjuder sämre villkor. En bra städfirma i Stockholm har ofta låg personalomsättning och där de anställda trivs på sina jobb.
  • Välj utifrån behov. Du kan ofta själv sätta upp kriterier för när du vill ha städat, vad som ska städas och hur ofta städningen ska ske. Städföretag är ofta tillmötesgående och flexibla i dessa frågor.
  • Använd Rut-avdraget. Som privatperson kan du dra av halva kostnaden för arbetet i samband med hemstädning och andra hushållsnära tjänster. Glöm inte det, den detaljen gör en enorm skillnad för priset.
  • Abonnemang. Många städföretag erbjuder lösningar som påminner om prenumerationer och abonnemang. Du får städning utförd på samma dagar varje månad och behöver inte hålla på att ringa och organisera i onödan. En smidig lösning - men var alltid vaksam på uppsägningstiden innan du skriver under avtalet.

Olika sätt att anlita flyttfirma i Kungälv

9 Aug 2022

Vill man ha hjälp med att frakta bohaget från en plats till nästa går det fint. Annars kan man anlita en flyttfirma i Kungälv för att ta hand om hela rubbet.

Erika behövde nu flytta för att hyresvärden bestämt sig för att sälja huset. Då de hade haft en muntlig överenskommelse var det bara att packa och dra. Det hade hon varit beredd på, men tajming var riktigt dålig. Det var precis innan en tentaperiod och all tid gick åt till att plugga.

Det fanns inte en chans att hon skulle hinna med allt. En kursare hade en mamma som arbetade på en flyttfirma i Kungälv. Erika fick företagets namn och skulle kolla upp det så snart tid gavs. Hon var tacksam över att ha attefallshuset hemma på föräldrarnas tomt att flytta till.

Tack till flyttfirma i Kungälv

Erika kontaktade en flyttfirma och fick veta att hon kunde göra olika val för sin flytt. Antingen så kunde hon packa själv. Då var det viktigt att hon använde bra kartonger. Tömde lådor och skåp. Tog ur glödlampor och lite andra saker. Allt för att det skulle vara enkelt för de som skulle lasta hennes saker.

Den andra möjligheten var att de gjorde allt från att packa ner bohaget till att transportera och packa upp igen. Ville hon kunde de dessutom göra flyttstädning. Med de kommande tentorna var valet inte svårt. Innan hon hann ångra sig tackade hon ja till att få all hjälp med flytt inklusive flyttstädningen.

Magasinering av dödsbo på Lidingö

19 Jun 2022

Magasinering på Lidingö är ett utmärkt förvaringsalternativ för ett dödsbo som drabbats av arvstvist. Se till att förvara farmors saker på neutral mark.

Att komma till bokslut med ett dödsbo kan ta tid. I vissa fall kan det handla om en så intensiv arvstvist att du inte ens får röra sakerna innan frågorna om vem som ska ha vad är löst. Samtidigt måste farmors lägenhet säljas. Men vart ska hennes prylar ta vägen sedan?

Du ska naturligtvis inte själv betala kostnaden för magasinering på Lidingö. Fakturan ska gå direkt till dödsboet. Men det kan vara smart att du styr upp magasineringen, innan någon av de andra dödsbodelägarna kommer med ett förslag på förvaring som bara kommer förvärra hela konflikten.

Ge advokaten ansvar för magasinering av dödsboet

När ett dödsbo är under utredning är det av största vikt att inte någon av parterna går in och plockar för mycket med grejerna. Det är också vanligt att parternas tillit till varandra kommer på skam när det är dags för arvet att delas upp. Så om någon erbjuder sig att förvara farmors saker i sitt hem eller i en lokal som bara han eller hon har tillgång till, är det dags att säga nej.

Magasinering på Lidingö är ett mycket bättre alternativ, där alla dödsbodelägare kan ha samma tillgång till sakerna. Det kan också vara en god idé att ingen av er kan komma in i magasinet, och att den enda nyckeln dit förvaras hos juristen som sköter dödsboet. I en arvstvist kan nämligen allt hända.

Hur hittar jag rätt flyttfirma på Östermalm?

9 Jan 2022

Om man är i behov av en flyttfirma och dennes tjänster så finns det vissa aspekter som man som kund måste ta hänsyn till innan man bestämmer sig. Dels har man då själva kostnaden – det vill säga hur mycket man är beredd att betala – men dels så spelar även värdet på det man ksa ha flyttat in. Vi säger här att du som kund har en våning på Östermalm i Stockholm där du har en massa värdefulla möbler samt en hel del dyrbar konst som måste flyttas – då är det ju svårare för dig att kanske hitta en pålitligt flyttfirma. Detta ställt kanske då mot en kund som bara behöver flytta vanliga föremål som kanske inte kostar så mycket rent generellt.

Dock – denna person på Östermalm behöver inte vara orolig för att hitta en flyttfirma, det hen istället ska oroa sig över är alltså istället snarare pålitligheten hos denna firma. Tar man Stocholm så finns det där mängder av flyttfirmor som åtar sig alla sorters jobb – men i och med denna stora mängd så varierar även kvaliteten hos dessa ganska rejält. Tyvärr – ska man här tillägga. Du kan alltså äga denna våning på Östermalm, anlita en flyttfirma och därefter upptäcka att saker har gått sönder, att de värdefulla tavlorna blivit skadade – eller i värsta fall – försvunnit.

Jämför en flyttfirma på Östermalm med en annan

Här gäller det alltså att som kund koncentrera sig på att hitta en pålitligt flyttfirma snarare än att gå efter priset. Hur gör man då detta? Jo, det finns några olika sätt som kan vara värdefulla att veta om och ett av dessa är att man använder sig av internet som verktyg innan man tar sitt beslut. Här kollar man alltså – via internet – upp referenser, betyg och kostnad på flyttfirmor som är verksamma i Stockholm och främst då Östermalm och ser tidigare kunders omdömen gällande detta. Det här gör att man minimerar riskerna för att bli lurad av den flyttfirma man slutligen anlitar – minimerar, men inte helt tar bort. Risken finns ju fortfarande och här kan man dock använda sig av det sista steget för att undvika att något går snett.

Detta tips är att man personligen möter denna flyttfirma på Östermalm och ber denna om telefonnummer till tidigare kunder som du redan personligen ringer. På detta sätt har du, så att säga, både livrem och hängslen på dig – ett samtal till en tidigare kund ger nämligen den ultimata bilden av företaget i fråga och detta kompletterat med verktyget i form av internet är alltså det bästa. Kan denna flyttfirma på Östermalm lämna något telefonnummer till tidigare kunder – ja, då kanske detta är en indikation på hur skickliga och pålitliga företaget i fråga faktiskt är och då bör du kanske avstå. En flyttfirma som arbetar med lite billigare saker vid flyttar kanske ska hålla sig till just detta och göra ett bra jobb där – den kanske dock inte är lämpad som flyttfirma vid dyrbarare föremål och möbler från Östermalm. För att hitta en lämplig flyttfirma så kan man besöka flyttfirmaöstermalm.se

Hitta en professionell och pålitlig flyttfirma på Gotland

20 Dec 2021

De flesta som ska flytta till eller från Gotland tar hjälp av en flyttfirma. Men hur hittar man rätt flyttfirma när det finns så många att välja mellan och prisskillnaderna är så stora?

För den som ska flytta och planerar att anlita en flyttfirma så kan det vara bra att först fundera över hur mycket hjälp som behövs och om man vill att flyttfirman också ska sköta packningen av bohaget. Det finns även flyttfirmor som erbjuder flyttstädning, återvinning, magasinering och möbelmontering. När man tar in kostnadsförslag från olika firmor så ska man be om att få offerten specificerad. Då ser man enkelt vad de olika flyttjänsterna kostar och man kan eventuellt välja bort det som man inte tycker är värt pengarna.

En riktigt bra flyttfirma har kollektivavtal och försäkringar

Även om man vill ha en prisvärd tjänst så kan en flytt inte kosta hur lite som helst, och därför gäller det att också se upp för de företag som erbjuder flytt till ett riktigt lågt pris. Detta eftersom de sällan är riktigt seriösa, utan sparar in pengar på andra viktiga saker. De har exempelvis sällan försäkringar eller ordentliga fordon, och kanske inte heller fast anställd personal eller kollektivavtal. Ett sätt att hitta en bra och pålitlig flyttfirma kan vara att fråga vänner om tips. Söker man på internet och går in på olika flyttfirmors hemsidor brukar man också kunna se om de har försäkringar, fast anställd personal och kollektivavtal. En seriös och bra flyttfirma kan också lämna referenser i samband med offertförfrågan.

Anlita en flyttfirma i Vasastan

24 Oct 2021

När man ska flytta bohaget i Stockholm är det praktiskt att anlita en flyttfirma i Vasastan. Flyttfirman kan ordna allt ifrån packning till flyttstäd när det är dags för själva flytten.

En ny bostad lockar runt hörnet. Nya rutiner och vägar att gå, åka eller cykla på. En flytt kan vara en omstart till mycket i livet. Rensa bland sakerna man har, slänga ut och kanske köpa något nytt. En flytt kan vara allt från tvärs över trappuppgången till många mil och andra sidan jorden. Vilken typ av flytt man än gör tar det tid och planering att flytta.

För att avlasta sig själv och inte gå upp i ett förvirrat flyttkaos kan man anlita en flyttfirma i Vasastan. Det kan underlätta många moment i flytten. Flyttfirman har flera olika tjänster man kan utnyttja. Allt ifrån att packa till att köra flyttlasset till flyttstädning är tjänster som de tillhandahåller.

Anlita flyttfirman i god tid innan flytten

Fördelarna med att anlita en flyttfirma är att de gör jobbet dagligdags och är vana bärare. Är det tunga möbler som exempelvis ett piano så har de speciella bärselar som gör att de kan bära det. Som kund är det bra att ha mätt upp så att alla möbler kommer in i den nya bostaden också. Använd inte bara ögonmåttet, utan mät med tumstock eller liknande för att vara säker på din sak. När flytten är bokad så är det bara att invänta inflyttningsdagen och känna att det nya livet äntligen är här.

← Äldre inlägg