Jobbet på en flyttfirma i Stockholm

En flyttfirma i Stockholm anlitas ofta för att flytta bohag eller företagsinredning. Men hur är det att jobba på en flyttfirma och vilka uppdrag finns det?

Har du precis flyttat? Eller minns du med en suck hur det var att flytta? Hur stressad du kände dig och hur mycket värk du hade i din kropp i dagar efter flytten? Då kanske det kan kännas förvånade att veta att det finns de som jobbar på en flyttfirma varje dag i veckan, hela året långt, med att flytta runt allt möjligt i Stockholm.

Hur orkar de? Och vad är det som driver någon till att vilja jobba på en flyttfirma? Det kan vara några av frågorna som dyker upp. Men för den som jobbar på en flyttfirma är det inte konstigare än några andra jobb. Och det kan finnas en hel del som gör att jobbet känns mycket attraktivt och roligt.

Flyttfirma med skicklig personal

Det som brukar locka personalen på en flyttfirma är variationen och friheten. Ingen dag är den andra lik och det gör att du kommer träffa olika människor i olika miljöer på olika uppdrag. Ena dagen kanske du jobbar med flytten av ett hem och den andra dagen är det en kontorsflytt som ligger på schemat.

För personalen på en flyttfirma finns det hjälpmedel och utrustning som gör att jobbet går smidigt och att kroppen ska besparas. Uppdragen kan handla om stora mängder som ska flyttas eller så kanske det bara är ett piano som ska byta plats.

8 Jun 2023