Hyra kranbil - tips och råd

Det kan finnas många lägen där man som privatperson kan behöva hyra en kranbil och genom en sådan också effektivisera arbetet och det projekt man håller på med - eller exempelvis den flytt och transport som ska genomföras.

Vanliga exempel på där man kan behöva hyra kranbil handlar om att man ska få exempelvis virke på plats på tomten eller där man ska få bort exempelvis avverkad skog. Ett annat exempel handlar om flyttar av tunga saker - exempelvis ett kassaskåp, en bil eller exempelvis en båt. Ser man till vanliga flyttar så kan exempelvis ett piano bli en omöjlighet att bära nedför trapporna och där kan en kranbil - eller en lift av något slag - vara räddningen.

Det man bör tänka på i samband med att man ska hyra kranbil är det uppenbara: får du köra en sådan - och kan du köra den? Det kan komma att krävas speciella tillstånd för att få manövrera en kranbil och även om man får göra det så bör man tänka både en och två gånger innan man sätter sig bakom ratt och spakar på en sådan. Med detta i åtanke: du kan hyra kranbil och du kan även inkludera en yrkesman som kör denna åt dig. Det bästa rådet vi kan ge är att du också kombinerar detta.

Hitta rätt företag för att hyra kranbil

Kort sagt: behöver du hyra kranbil så kommer detta ändå att innebära en kostnad och adderar du en kunnig yrkesman så stiger kostnaden - men till ett värde av att jobbet sker effektivt, säkert och på ett fackmannamässigt sätt. Det handlar om en investering.

Det du däremot kan kosta på dig att göra är att jämföra priser bland företag som erbjuder kranbilar. Skillnaderna kan vara ganska stora och du kan definitivt tjäna pengar på att ta in flera offerter.

Tänk dock även på att kvaliteten är det som i slutändan räknas. Hur lång vana av tunga lyft och tungtransport har företaget, finns det referenser för dig att kontakta och har personalen en adekvat utbildning att visa upp? Tunga lyft och tungtransport innebär alltid stora risker. Utbildning och erfarenhet är extremt viktiga faktorer att titta på när du ska välja företag.

2 Jun 2023