Välj rätt företag för er kontorsflytt

Det är en stor skillnad mellan olika flyttar. Ser man till den normala flytten som sker hos en privatperson så handlar det om ett ganska stort projekt där man i slutändan vinner på att ha en genomgående och noggrann planering som grund. Ju bättre planering - desto bättre kommer flytten i fråga att gå. Detta blir ännu viktigare om man ser till en kontorsflytt.

En kontorsflytt handlar om en ganska kritisk flytt. Dels sett till att man ska flytta en massa känslig apparatur och en massa maskiner som kan skadas. Dels sett till att det ofta handlar om en större mängd material som antingen ska flyttas eller kasseras. Dels så handlar det också om en tidspress: en kontorsflytt måste ske smidigt och utan en massa fördröjningar - målet är att företaget snabbt ska installeras i de nya lokalerna och snabbt också ska kunna sätta igång med arbetet.

Så hittar du rätt flyttfirma för en kontorsflytt

Baserat på allt detta så finns också få företag inom flyttbranschen som har rätt kompetens för att genomföra en kontorsflytt och som kan hantera all den logistiska planeringen som krävs för en effektiv, säker och trygg sådan. Vi tänkte här nedan ge några tips om hur du ska tänka för att välja en säker aktör och, genom detta, få en kontorsflytt som faller väl ut.

  • Vana och erfarenhet. Kolla alltid upp hur länge företaget har funnits och hur pass många år de hanterat olika kontors- och företagsflyttar. Erfarenhet och rutin är en ytterst viktig ingrediens i detta. Väljer du en oprövad firma så kan du räkna med en massa misstag.
  • Referenser. Se alltid till att få referenser att ringa. Har man en påstådd erfarenhet så är det också upp till dig att verifiera den!
  • Personalstyrka. Hur arbetar man i samband med en kontorsflytt? Har man exempelvis en person som planerar allt rent logistisk, en packmästare som sköter arbetet och flera personer som bär och transporterar?
17 Feb 2024