Vilken flyttfirma i Göteborg ska man anlita?

Ska du flytta och bor i Göteborg? Om det handlar om att flytta från en bostad med stora ytor, så kanske man har samlat på sig ganska många saker. Då innebär flytten ett ganska stort projekt, då alla möbler ska skruvas isär och sedan transporteras ut till flyttbilen och sedan in i den nya bostaden ur flyttbilen, liksom alla flyttlådor som ska rymma alla de saker som man har samlat på sig. Så om man ska anlita en flyttfirma i Göteborg, vilken är den rätta flyttfirman att anlita? Här radar vi några viktiga kriterier för den rätta flyttfirman.

Kan det verkligen skilja så mycket mellan olika flyttfirmor? Kan man bära sig åt på något annat sätt, än att packa ihop alla saker i en flyttbil och sedan transportera bort dem och sedan bära in dem? Det går faktiskt att göra på ganska olika sätt.

När du behöver flyttfirma i Göteborg

  1. Pålitlig flyttfirma – man kan alltid välja en flyttfirma som är pålitlig. Vissa menar att en pålitlig flyttfirma är någon som har egen ansvarsförsäkring. Andra att det handlar om att de är rädda om kundernas saker. Andra att det handlar om att flyttfirman dyker upp när de har sagt att de ska dyka upp. Varför inte välja en som uppfyller allt detta? Man kanske inte måste välja bort någon aspekt när man väljer en flyttfirma som man vill anlita?
  2. Helhetsföretag med bil och flyttstädning – det finns flyttfirmor som tar ett helhetsansvar för hela flytten, och tillhandahåller flyttbil och alla slags flyttjänster som kan behövas; flyttstädning och packning av lådor, även uppackning om man så vill.
  3. Bra kundbemötande – man vill ju helst att flyttfirman ger ett bra bemötande så att de lyssnar på sina kunder och ger den slags service som gör att kunderna känner att de är viktiga och att det som de önskar är viktigt.

Viktigare med referenser än priset

Det finns några obskyra flyttfirmor som tar så lågt betalt att man med fog kan undra om de inte fuskar med de anställdas löner och skatter. Den svarta marknaden ställer till det för alla i ett samhälle och är dåligt för alla inblandade. Även om man som kund tycker att det är bra att få till ett riktigt billigt pris på sin flytt, så är det dåligt i längden. En svart arbetsgivare som inte betalar in för de anställdas arbetsgivaravgifter, betalar inte för deras pension, sjuklön eller de skatter som behövs för samhällets andra funktioner. Och vad är det för idé att betala en låg avgift till en flyttfirma som inte är seriösa och ser till att dina saker kommer fram välbehållna?

6 Nov 2019