Viktiga saker att tänka på inför flytten

Det finns flera sätt att förenkla en flytt på som annars lätt blir stressig. Nummer ett är planering och att vara ute i god tid. Men att även låta en flyttfirma sköta flytten underlättar.

Att flytta är både roligt och jobbigt på samma gång. Särskilt om man samtidigt ska sköta både jobb och familj och allt ska rulla på som vanligt. För att inte stressa ihjäl sig, och för att flytten inte ska bli en enda lång plåga, kan man ta hjälp av en flyttfirma med hela eller endast delar av flytten. Vissa flyttfirmor erbjuder även flyttstädning vilket kan vara skönt att ta hjälp med.

Man har rätt att nyttja det så kallade ROT-avdraget på privata flyttjänster, så det behöver inte alls bli så dyrt. Det gäller bara att vara ute i god tid med att boka flyttfirma då de bästa snabbt blir uppbokade.

En flyttfirma kan även hjälpa till med att packa

Många flyttfirmor kan också hjälpa till med att packa om man vill det. Eftersom de är proffs vet de hur man smartast fördelar vikt i flyttlådor så att de inte blir för tunga. Men även hur man slår in extra ömtåliga föremål så att de ska komma fram hela till den nya adressen. Tallrikar ska exempelvis placeras stående i flyttkartongerna medan vinglas ska slås in i silkespapper och läggas i mindre lådor som sedan packas ner i flyttlådor.

Många föredrar ändå att packa själva. Då kan det vara bra att veta att man av de flesta flyttfirmor kan få låna både flyttkartonger och förpackningsmaterial. De kör till och med hem det så man slipper slösa tid på att själv åka runt och leta kartonger.

Viktigt att flyttfirman har försäkring

Vissa flyttfirmor kan även erbjuda magasinering av bohag vilket kan vara bra. Ibland får man inte tillgång till den nya bostaden med en gång och för att då slippa betala dubbla hyror kan man magasinera sina saker.

Det är bra att först fundera över vilka saker man behöver hjälp med då man ska anlita en flyttfirma. Sedan kan man begära in offerter från ett par olika företag. Det finns gott om flyttfirmor att välja mellan och priserna varierar. Men att bara gå efter pris är en dålig idé då man även vill att företaget ska vara pålitligt och dessutom ha en försäkring. Att välja ett företag som har varit länge i branschen är därför ofta det bästa.

17 Oct 2020