Tänk inte på allt!

Vore det inte skönt om man slapp tänka på allt när man ska flytta? Det kanske är så att man inte måste det. Det finns ju faktiskt hjälp som man kan få när man ska flytta. Det finns ju flyttfirmor som erbjuder olika mycket hjälp och man kan själva välja vilken hjälp som man vill få. Det finns cirka 200 flyttfirmor bara i Stockholm. Du vet väl att du alltid kan dra av för flyttjänster på Rut-avdraget? Så mycket som 75.000 kronor kan du få dra av per år och per person och för alla delar i flytten; packning, flytt, uppackning och flyttstädningen.

Välja anlita städfirma i stället för göra det själv

När man flyttar har man så många andra saker så man hinner inte tänka på allt. Det gäller att komma ihåg att tömma allt som man har undangömt i garderober, förråd och i garage. Sedan ska man packa ner allt så att det inte går sönder i flytten. Ska man dessutom flyttstäda som om man aldrig har bott i bostaden? Det krävs en riktigt stor och grundlig städning om man ska åstadkomma något sådant. Väljer man att anlita någon annan som kommer och städar ur bostaden kan man i stället fokusera på något annat och själva flytten i stället för på städningen.

Viktigt välja nöjd-kund-garanti på flyttstädningen

Ska man välja en städfirma som kommer och utför flyttstädningen måste man ju välja en som lovar att verkligen städa tills alla parter är nöjda. Vid en flyttstädning är det både hyresvärd eller en ny bostadsägare som ska bli nöjd med flyttstädningen. Då har de ju höga krav på städningen så att de inte ska behöva dras med den tidigare bostadsägarens smuts och sådant som kan finnas kvar i bostaden. Ingen vill bo i någon annans smuts. Man vill ju inte göra mat i ett gammalt och smutsigt kök eller bada i någon annans smutsiga badkar, eller hur?

Sedan kan man alltid anlita flyttfirma till allt

Vill man kan man alltid anlita en flyttfirma för alla delarna i flytten. Då är det bara att lämna över nyckeln till en gamla bostaden till flyttfirman så tar de hand om både flytten och flyttstädningen, och se till att vara på plats i den nya bostaden så man kan öppna för dem. Då är det mycket viktigt att kontrollera flyttfirman så att du verkligen kan lita på dem, så de inte gör konstiga saker.

21 May 2019