Tänk efter före flytten

Är det dags att flytta? Har ni hittat drömbostaden och ska äntligen få ta den i besittning? Då gäller det att packa alla saker så gott det går för att de inte ska gå sönder. Har man vackra och värdefulla tavlor är det viktigt att packa och slå in dem så att de inte förfars i transporten till det nya boendet. Har man andra, tunga möbler är det viktigt att tänka på att vi, vanliga dödliga, har svårt att bära sådant. Till det krävs erfarna flyttpersonal som klarar av en sådan flytt. Har man till exempel en flygel eller ett piano, är det viktigt att flytta dem med en flyttanordning som kan flytta dem med en kran som är avsedd just för tunga lyft. Det kan även gälla andra tunga möbler; tunga, antika möbler kan vara hart när omöjliga att rucka utan hissar som kan förflytta dem.

Offra varken dig själv eller någon annan

Det är ingen ide att offra den egna hälsan för flytt av tunga möbler. Då är det bättre att anlita personal som har det som sitt arbete och som har gjort det många gånger och klarar av och vet hur man flyttar bäst och kan tekniken för hur man rucka riktigt tunga möbler.

En enkel princip för att kunna bedöma om man behöver anlita ett företag för särskilt tunga flyttar är att om det krävs fler än två personer att rucka en möbel, då är det dags att kalla in personal som arbetar med flytt. De har ju det som arbete, kan tekniken för att inte knäcka rygg och leder för att flytta möbeln. Du betalar ju för att de ska flytta den åt dig. De har kompetens att ta sig an tung hantering.

Att tänka efter före

Innan man ger sig i kast med att utföra tunga lyft, bör man tänka efter före man sätter igång. Hur ska själva lyftet gå till? Finns det saker i vägen som förhindrar ett smidigt lyft? Vart ska den förflyttas? Finns det något som kan komma i vägen för det som ska flyttas? Har man säkerställt för allt detta innan, kan man skrida till verket. Det är även viktigt att den som ska hantera lyftkran och bilen har erfarenhet av hur både bil och lyftkran fungerar. Det finns maskiner för alla slags tunga lyft; lyftkranar, lastbilar eller bil med en riktig kran. Känner man att man kan hantera en kranbil, kan man till och med hyra en, om man nu vill utföra flytten på egen hand. Läs mer om tunghantering på: http://www.tunghantering.nu.

6 Apr 2018