Skippa all stress - boka flyttstädning

Att flytta och att städa är två saker som de flesta nog helst hade skippat. Det är stressigt, och speciellt flyttstädning kan vara svårt att lyckas med själv. Anställ en städfirma istället.

Svenskar flyttar generellt runt 10 gånger under en livstid. Alla som har flyttat vet att det är mycket som måste fixas i samband med flytten. Allt måste packas, du måste flytta och sedan kommer den fruktade flyttstädningen. En flyttstädning är inte en vanlig städning, utan det är viktigt att allt blir rent. Det ska städas i frysen, bakom frysen, taket, badrum, alla skåp - ja, överallt måste det bli städat på ett professionellt sätt. Det kan vara svårt att uppnå dessa resultat själv, och därför är det värt att boka en städfirma som utför flyttstädningen åt dig. Genom att anställa en städfirma får du tid för annat och du kan förhindra den stress som kommer med att flytta.

Hitta rätt städfirma

Det är självklart också viktigt att du hittar rätt städfirma för att utföra flyttstädningen. Du vill ju såklart att resultatet ska bli perfekt. Tyvärr finns det idag många oseriösa firmor online som inte går att lita på. Det första du kan göra är att kolla runt med familj, vänner och bekanta om de har en firma som de kan rekommendera. Om du inte får en rekommendation kan du istället kolla online vad det finns för olika städfirmor i din stad. Be om ett par offerter, som borde vara kostnadsfria, och jämför med vilka tjänster städfirman erbjuder. Det är också värt att kolla vad tidigare kunder har sagt om deras städfirma, och om de har varit nöjda. De flesta professionella firmor erbjuder också en garanti på deras tjänster, vilket är viktigt att ha när det kommer till flyttstädning.

Använd dig av RUT-avdraget för flyttstädning

För flyttstädning kan privatpersoner använda sig av RUT-avdraget för själva arbetskostnaden, men inte materialkostnaden. Det är ett skatteavdrag som personer över 18 år och som betalar skatt kan använda sig av. Det ligger idag på 50 % av arbetskostnaden, vilket gör det billigare att anställa flytthjälp. Det är däremot viktigt att du anställer en firma som betalar F-skatt, annars kommer du inte kunna använda dig av RUT-avdraget. Det går att använda RUT-avdraget upp till 50 000 kronor per år, men tänk på att det räknas ihop med ROT-avdraget. Firman brukar också fixa allt kring RUT-avdraget och många drar av avdraget redan på din första offert.

3 Sep 2020