Ska du flytta i Nyköping?

Bor du i Nyköping och är precis igång med att flytta? Då vet du hur mycket det är att göra. Dessutom måste sägas i sammanhanget att det alltid blir mer än vad man har tänkt sig. Det är nämligen svårt att föreställa sig alla saker som man är tvungen att göra, om man inte har flyttat många gånger förut.

Därför kommer här en välbehövlig check-lista. Det är alltid bra att ha en lista som man kan gå efter så att man kan säkerställa så att man inte glömmer bort något viktigt. Det är inte roligt när man precis anser sig färdig, men inser att man har glömt förrådet. Eller glömt alla saker som man har undanskuffat i garaget. Det är lite sent då att komma på att man måste packa ner alla sakerna i sista minuten.

Så kommer du ihåg alla saker:

  1. Boka flyttfirma. Vill du boka en flyttfirma i Nyköping, läs då mer på: flyttfirmanyköping.nu. Det är många som vill flytta antingen i slutet eller i början på månaden. Eftersom bostadskostnaderna ska betalas i slutet av månaden, vill man oftast flytta precis innan nästa månad för att slippa dubbla kostnader, vilket gör att alla flyttfirmor eller flyttlastbilar brukar vara upptagna som mest just då. Många flyttfirmor eller lastbilsuthyrare erbjuder därför lägre priser för dem som kan tänka sig att flytta mitt i månaden.
  2. Boka flyttstädning. Vill man inte, eller känner sig osäker på om hur man ska gå till väga för att flyttstäda så kan man boka in en städfirma som gör flyttstädningen åt en. På så sätt kan man säkerställa så att städningen blir tillräckligt bra när man ska lämna bostaden.
  3. Flytta alla abonnemang. Innan man flyttar bör man flytta alla abonnemang, såsom bredband och el, sophämtning eller om man har något annat som man beställer hem till sig.
  4. Meddela om adressändringar. Sedan ska man heller inte  glömma släkt och vänner som gärna vill veta vart man flyttar.
  5. Skaffa hem packlådor. När alla bokningar är gjorda, så att man vet att man kan flytta på utsatt datum, ja då är det sedan dags att packa ner alla ens saker, men också att slänga det man inte vill ha med sig, sälja eller skänka bort sådana saker.
  6. Packa ner allt i förrådet. Om man börjar sin packning och packar allt man har i förrådet, då vet man att man inte har glömt det som finns där. Det är lätt att glömma sakerna som man inte ser så ofta eller inte använder så ofta.
  7. Packa ner allt i garaget. På liknande sätt är det med sakerna i garaget; det är lätt att glömma allt som finns där då det är sällan man är där eller sällan som man använder det man har i garage.
  8. Packa ner allt i garderober. Även inne i bostaden kan det vara lätt att glömma alla undanskuffade saker som man har lagt i sina garderober. Börjar man med att packa ner allt sådant, så är det lättare att inte glömma allt som man inte ser.
  9. Packa ner allt i övriga bostaden. När man sedan ska packa ner alla saker är det på samma sätt som med garderoberna; packa först allt du inte behöver varje dag. Packa till sist ner det som du behöver, för sedan när du är på plats kommer du att behöva de sakerna först.
27 Jan 2020