Ska du flytta från Nacka?

Är det dags att flytta från Nacka? Nacka är en av många kranskommuner runt Stockholm. Nacka har över 100.000 invånare och kvalar därför in sig på en av 20 största kommnunerna i landet och kommer på 17:e plats. Efter Nacka kommer bara Halmstad och Sundsvall med över 98.000 invånare och sedan Södertälje med dryga 94.000 invånare. Nacka har alltid sedan starten som tätort på 1870-talet varit en stad som har levt i skuggan av Stockholm. Trots det förlade man både JÄrla och Sickla till industriområden till bland annat Ab de Lavals Ångturbin och Ab Diesels Motorfabrik som senare blev Atlas Copco. Sedan dess har Nacka centrum utvecklats med dagens Nacka Forum, Nacka kyrka och Sickla området.

Nacka har av tradition varit ett sommarstugeområde för Stockholmare

Ska man flytta från Nacka gäller det att hitta något annat som kan uppväga den vackra bebyggelse som utmärker Nacka. Det området från Nacka och österut har uppskattats av stockholmare som valde att lägga de flesta sommarstugor i Nacka, Gustasvberg, Ingarö, Tyresö under 1960-talet, som sedan de 20 närmaste åren har blivit utbyggt och sommarstugorna har mer eller mindre försvunnit för att ge plats åt allt fler bebyggelser. Nacka utgör centralort för stora villaområden som till exempel Saltsjö-Boo (Solsidan), Saltsjö-Baden och Värmdö.

Anlita städfirma för flyttstädning

Ska man flytta från, eller i Nacka kan man mycket väl anlita en städfirma för den viktiga flyttstädningen i Nacka. Här går vi igenom vad man kan fövänta sig vid en flyttstädning i Nacka.

I köket: 

I princip får man hjälp med all sorts rengöring som behöver utföras; som rengöring av insidan och utsidan av ugn, mikrovågsugn, samt bakom och ovanpå spisen. Man får hjälp med rengöring av kranen, kaklet, rengöring av disk- och arbetsbänk, rengöring av kyl och frys, rengöring av diskmaskin av köksfläkt ovanpå och inuti. Man får fönsterputs, rengöring av fönsterbrädor, fönsterkarmar, fönsterbleck, av dörrar, skåpdörrar och luckor i köket. Man får hjälp med lampor och element, golv och golvlister.

I badrummet:

Här får man hjälp med toastolen, rengöring av dusch och badkar, handfat, spegel, och badrumsskåpet, både in- och utvändigt. Man får hjälp med rengöring av tvättmaskin, golvbrunnar, ventiler och eventuella förvaringar i badrummet, man får hjälp med dammsugning, och golvmopp, hjälp med fönsterputs och alla rör och element.

I andra rum får man:

Man får hjälp med rengöring av golv, golvlister, alla kontakter, alla dörrar, fönsterbrädor, lement och alla målade ytor, utom väggar och tak. Det måste man åtgärda själv.

13 Aug 2018