Reparera din garageport innan du säljer huset

Inför en husförsäljning och flytt finns det tusen saker som behöver ordnas. Det ska målas och donas innan mäklaren kommer för att ta foton, småsaker med elen kanske behöver repareras och mycket mer.

Något som det ofta slarvas med är garaget. Folk tänker att ingen bryr sig om hur det ser ut där eller i förråden, men inget kunde vara mer fel. Folk väljer ett hus med garage för att de vill kunna använda det förstås. För att få en idé om hur det ser ut och vilken plats det erbjuder bör det vara i toppskick inför fotografering och visningar. Det kanske kan kännas jobbigt då du säkerligen har mycket som förvaras där, men se det istället som ett utmärkt tillfälle att göra en rejäl rensning och kanske ge bort eller sälja saker som du inte använt på länge.

När du ändå håller på i garaget rekommenderas att du tar en titt på om allt fungerar. Även om du själv mest har använt garaget som förråd kanske nästa ägare vill använda det för dess rätta ändamål. Garageporten, andra dörrar, belysning med mera måste fungera perfekt.

Höjer värdet på huset

Varför ska du lägga ner tid och energi på att reparera sådant som du inte kommer att använda själv? För att det höjer värdet på huset så klart! Det är du ju intresserad av.

Att reparera en garageport är något som lönar sig då de som besiktar huset definitivt kommer att testa den. Om den inte fungerar kommer de att försöka pressa priset, så enkelt är det bara. Lägg hellre någon enstaka tusenlapp på att fixa eventuella problem.

Extrafunktioner som motordriven öppning med fjärrkontroll uppskattas också och kostar inte så mycket extra idag. Det kan vara värt att beställa till då det kan bli ett fint säljargument i prospektet. Folk älskar garageportar som går att öppna direkt från bilen. Perfekt på kalla eller regniga dagar så att det går att köra rakt in utan att behöva stiga ur bilen.

Hitta en kunnig reparatör

Om du bor i Malmö kan du till exempel söka på nätet efter garageportar i Malmö för att hitta ett företag som arbetar med just garageportar. Även om de kanske främst vill sälja nya garageportar så erbjuder många av dessa företag även service och reparation av garageportar. Skulle din garageport vara av så dåligt skick att den måste bytas ut har du ju hittat en perfekt kontakt även för det.

Kom ihåg, en investering på några tusen för att reparera eller uppgradera din garageport kan löna sig genom att du får ut mer pengar för huset.

30 Sep 2017