Renovera medan du väntar på att sälja bostaden

Har du följt bostadsmarknaden den senaste tiden? Årets nyhet när det kommer till bostadslån, amorteringskravet, har kylt ner bostadsmarknaden. De flesta mäklare i våra olika orter har alla rapporterat om längre säljtider för bostäder som finns för försäljning. Köparna har blivit mer försiktiga att skuldsätta sig. Har man märkt att det har varit trögt att sälja sin bostad och man vill vänta ett tag tills marknaden har ändrats till det bättre (ur säljsynpunkt) kan man göra annat medan man väntar.

Renovera mera

Man kan passa på att renovera under tiden som man väntar på att bostadsmarknaden ska förändras och folk ska våga köpa bostäder igen. Då kan man renovera hela huset, beroende på hur mycket man är beredd att satsa på det, eller hur stora resurser man har. Vi tar upp här lite olika renoveringsobjekt som det lönar sig att satsa på.

Golv

Här kan man i princip renovera alla slags golv, även plastmattor som är av det nyare slaget. Det som måste till är att man minst 2,5 centimeter som man kan ta av när det kommer till golvunderlaget. Slipar man om trägolv, blir det nästan som nytt. Man får helt enkelt mycket fräscha golv. Även laminat och klick-golv går alldeles utmärkt att slipa om. Här rekommenderar vi golvslipning som är ett mycket miljövänligt alternativ. Bor man i Göteborg, till exempel, finns det ett 100-tal företag att välja mellan. Välj då ett som har rätta certifikat, goda referenser och vettiga priser.

Väggar

Här lönar det sig att lägga ny tapet i alla rum, egentligen, men det viktigaste är vardagsrummet, köket och badrummet. Här bör man sätta nya tapeter som går i en ganska neutral färg, eftersom vi vet ju att smaken är delad och det du tycker är snyggt kanske inte någon annan gillar. Tänk dig in i att så många som möjligt ska gilla färgen som du inreder med.

Fasad

Har man en sliten fasad är det en bra renovering som ger dig fler spekulanter. Bara genom att måla om fasaden gör mycket för det första intrycket, och kom ihåg att man bara får en gång på sig att göra ett bra första intryck.

Skaffa nya vitvaror

Man kan alltid skaffa nya vitvaror och sedan lägga den summan på priset som du begär. För många köpare är det just vitvarornas inköpsdatum som gör en bostad attraktiv, eller inte.

Renovera badrum och kök

Det lönar sig alltid att renovera badrum. Inget är så fräscht som ett nyligen renoverat badrum. På samma sätt är det med köket. Nyrenoverade kök och badrum är mycket väsentliga och efterfrågas av köpare. Här gäller samma sak, som när du väljer tapeter på väggarna; välj en neutral färg som inte stör någon. Även om de som köper bostaden skulle renovera om allt, ska bostaden locka så många spekulerande köpare som möjligt.

19 Jun 2018