Prova någonting nytt i ditt liv

Många personer upplever att de kör fast i sina liv; samma jobb, likadana rutiner, samma boende över en lång tid – saker som leder till att livet liksom bara tickar på och där de låter varje dag se likadan ut dag efter dag. Naturligtvis är detta något som även påverkas av vilket typ av liv man lever och det är ju betydligt svårare för en flerbarnsfamilj att bryta upp och förändra än vad fallet är för en person som lever som singel och därmed inte har några förpliktelser mot andra. 

Förändring kan innebära positiva saker

Det man dock ska veta – oavsett om lever ensamliv eller i en relation – är att ett visst mått av förändring i sitt liv alltid för med sig någonting positivt, frigör energi och ger kraft. Sedan om en förändring är stor eller liten spelar ingen roll; det viktiga är att man inte tuggar på i samma hjulspår dag ut och dag in och år efter år – det är något vi tror att de flesta skriver under på också. 

Bra – eller trist med rutiner?

Vi säger inte här att rutiner är något dåligt, det vi menar är att de kan bli ganska tråkiga i längden och att de för den sakens skull kan vara värda att bryta. Om vi nedan tar och listar några små exempel på hur man kan förändra sitt liv om man känner att vardagen allt mer pekar åt det tråkiga hållet. Och återigen; vi tar här ingen hänsyn till om det handlar om en singel eller en person i ett förhållande; tipsen är generella och här får man helt enkelt se efter om något passar sina egna behov.

  • Skaffa en hobby. Att ha någonting att göra ökar kreativiteten och är något som följer med in till vardagen. Här kan hobbyn i fråga handla om att lära sig ett nytt språk, att lära sig sticka eller varför inte gå en kroki-kurs? Här sätter endast den egna fantasin stopp samt – till viss del – utbudet i staden där man bor.
  • Genomför en utlandsflytt. Detta tips kanske passar bäst för den som saknar barn, men är inte omöjlig även för föräldrar att genomföra med hela familjen. Världen blir allt mindre och en utlandsflytt är något som alla någon gång bör prova på. En utlandsflytt ger både ansvar, ett utbyte av kultur och framförallt – en utlandsflytt ger minnen som man tar med sig genom hela livet. Kort sagt; överväg en utlandsflytt!
  • Börja träna. Ett väldigt bra sätt att bryta mönstret; träning ger energi och träning gör att du mår bättre. Dessutom kan du genom träning också komma i kontakt med nya människor – naturligtvis här beroende på vilken träningsform som intresserar dig. Tipset här är att du även försöker engagera din partner i träningen – ett bra sätt att umgås och få ett nytt samtalsämne. Pusha varandra!
  • Byta jobb. Känner du att du kört fast i ditt liv så är det oftast enklare att byta jobb eller helt byta karriär än att exempelvis genomföra en utlandsflytt. Dock ska man här ta hänsyn till att vi i Sverige har en relativt hög arbetslöshet och att jobben inte växer på träd – se till att säkra ett nytt arbete innan du säger upp dig från det gamla. Om detta inte är helt nödvändigt förstås, ibland kan den tidspressen mellan olika jobb leda till ett stort engagemang som hjälper dig framåt. 
23 Feb 2018