Prisvärd flytthjälp i Stockholm

Då Stockholm är det stad i Sverige som har mest omsättning på sin bostadsmarknad och där människor på grund av detta flyttar som allra mest så är det också där behovet av flyttfirmor är som allra störst. Kort sagt: i Stockholm sker flest flyttar och det är också där som man i en högre grad väljer att använda sig av extern hjälp snarare än att på egen hand flytta sina möbler och sitt bohag. Det här kan man förklara genom två saker och båda har sitt ursprung  i den extrema bostadssituation som finns i Stockholm där de höga priserna är en orsak.

Det vill säga – har man precis sålt sin bostad och gjort en miljonvinst så är det också nära till hands att man lägger ut lite extra pengar på att anlita en flyttfirma för att bära det bohag man samlat på sig genom åren. Man ställer alltså besväret åt sidan och unnar sig att lägga en mindre kostnad på att anlita en flyttfirma.

Det är en av anledningarna och den andra är att en flyttfirma i dagens Stockholm de facto inte kostar så mycket pengar att anlita. Att det sker så många dagliga flyttar i Stockholm har nämligen gjort att väldigt många flyttfirmor startat och att den uppkomna konkurrensen dem emellan gjort att priserna för deras tjänster sjunkit ganska markant under senare år. Ska man  exempelvis flytta från en lägenhet i Stockholm till en nyköpt hus i Huddinge så kommer kostnaden för en flyttfirma inte alls att vara speciellt hög och där har man således anledningen till att många väljer den lösningen. Frågan är dock här, i och med att det finns så många företag inom flyttbranschen i Stockholm – finns det inga risker?

Tips för att få bättre kvalitet

Jo, det finns det och det är därför som man ska vara lite uppmärksam innan man skriver på ett kontrakt. Om vi säger att det är du som ska flytta från den lägenhet i innerstaden till det nyköpta huset i Huddinge och står inför att välja en flyttfirma så tycker vi att du ska tänka på detta:

  • Även om du väljer en professionell flyttfirma så finns det alltid en överhängande risk för olyckor. Se till att du får garanti på jobbet.
  • Försäkring. Samma sak gäller här som ovan, olyckor kan inträffa och den flyttfirma du anlitar för din flytt till Huddinge ska således vara försäkrade. Något som det är upp till dig att kolla upp.
  • Hur länge har denna flyttfirma varit verksam, har de utfört liknande jobb tidigare? Genom att be om nummer till tidigare kunder så får du en bättre bild av företaget och något du kan luta dig mot. Har denna flyttfirma inga referenser som du kan ringa så är detta en väldigt stark indikation på att ditt sökande ska fortsätta. Då håller den förmodligen inte måttet och har något den försöker dölja.
  • Tjänster. Vad ingår i priset. Kan denna flyttfirma packa alla dina saker, kan den sköta din flyttstädning och kan den klara av att bära pianot du tänkt ha med dig till huset i Huddinge?

 

Där finns fyra punkter som man kan utgå ifrån innan man väljer flyttfirma i Stockholm. Som sagt, det finns ett stort urval och i det här fallet så lönar sig alltid egen research. Priset är lågt som det är och det viktigaste vid en flytt är att allting sker korrekt och på utsatt tid.

23 May 2017