När du ska flytta i Västerås

Ska du flytta i Västerås? Behöver du hjälp med flyttningen? Som tur är finns det många både flyttfirmor och städfirmor som kan hjälpa till med allt som det innebär att flytta. Det är ju många delar som ska klaffa för att man ska kunna flytta. Allt ska packas så att det är lätt att bära ut och in alla saker som ska med. Möbler ska skruvas isär så att de är lättare att flytta. Garage och förråd ska tömmas. Hela bostaden ska vara skinande ren innan allt är klart. Har du kommit ihåg allt? Här kommer en checklista för allt som du behöver komma ihåg. 

1. Boka flyttfirma och flyttbil

Så snart som du vet vilket datum som du kan flytta, bör du boka flyttbil eller flyttfirma i fall du behöver en sådan. På det sättet säkerställer du att du kan flytta jsut den dagen som du önskar det. Det är många andra som bruakr vilja flytta runt samma datum som du. Du kakn till och med få lägre pris om du kan tänka dig att flytta ett annat datum än precis i slutet eller i början av månaden.

2. Börja packa i tid

Så snart som du vet exakt datum för din flytt kan ud skaffa hem packlådor så att du kan börja packa. Många tänker inte på att det är så mycket att packa som det sedan visar sig vara. Därför är det bra att börja packa så snart som du vet när du ska flytta. Börja med allt sådant som du inte behöver, sådant som du har packat undan i garderober, förråd och källare. På det sättet ser du till att du inte glömmer sådana saker som du inte använder särskilt många gånger eller särskilt ofta.

3.Töm förråd, garage och källare

När du packar allt som du har i garage, förråd och källare ser du samtidigt till att tömma dem. När du drar fram allt det så kanske du inser att det är en hel del av det som du inte behöver. Då kan du passa på att sälja, ge bort eller helt enkelt slänga sådant som du inte längre vill ha eller behöver.

4. Skruva isär möbler

Det är bäst att själva skruva isär möbler. På det sättet ser du till att ta tillvara alla skruvar som du sedan behöver för att skruva ihop dem igen. Om flyttkarlarna själva ska ta isär dem, vet  du aldrig vart skurvarna tar vägen och vissa av dem ramlar av i flyttbilen eller någon annanstans.

5. Töm skafferi, frys och kyl

Se till att tömma skafferi, frys och kyl i god tid. Framfrö allt det som finns i frysen. Det brukar finas mängder med kött, glass och liknande. Då kan det vara bra att vara beredd på det, när sedan flyttstädningsfirman kommer och ska rengöra frysen. Då måste den vara tömd för att de ska kunna rengöra den. Här kan du läsa mer om en städfirma som kan hjälpa till med flyttstädningen i Västerås: https://www.flyttstädning-västerås.se.

11 Apr 2019