När du behöver flyttstädning i Bromma

OM det är dags för dig att flytta från Bromma, och ska lämna efter dig en perfekt ren bostad (vilket är obligatoriskt för de flesta av oss), kommer vi här med rekommendationer på hur du ska göra för att få just en så perfekt städad bostad som du kommer att behöva. Antingen rengör du hela bostaden själv, eller så anlitar du en duktig flyttstädningshjälp. Det är ett drygt arbete om du väljer att göra det själv, och du kan pressa ner priset på flyttstädningen om du väljer att anlita en flyttstädningsfirma.

När du ska göra det själv

Ska du göra allt arbete själv är det nog bäst om du tar ledigt några dagar. Det kan behövas eftersom du bör tömma hela bostaden först, innan du rengör den. Det lättaste är att allt är tomt innan du börjar städa den. Då får du syn på eventuella fläckar och skavanker som du bör åtgärda innan du lämnar över bostaden till försäljning eller till hyresvärd. Kom ihåg att tömma garage, förråd, balkong eller altan innan du påbörjar slyttstädningen. Se även till att använda miljövänliga rengöringsmedel när du flyttstädar. Sedan är det bara att i princip rengöra allt mellan golv och tak och inte lämna någon fläck kvar innan du är klar.

Anlita en flyttstädningsfirma

Anlitar du i stället en flyttstädningsfirma i Bromma, bör du titta efter att de till exempel ger garantier på en lyckad flyttstädning, och här är det enligt gällande kriterier som ställts av Mäklarsamfundet eller enligt de krav som hyresvärdarna ställer på en ren bostad. Det innebär att det inte ska finnas några fläckar kvar på till exempel vitvaror (kyl, frys, spis, ugn, mikro, tvätt- och diskmaskiner) allt porslin ska vara fläckfritt. Alla väggar, golv och tak ska vara rena. Alla fönster ska vara putsade, liksom alla fönsterbrädor, fönsterkarmar, element, lister på golv och längs dörrar, alla strömbrytare och vägguttag.

Anlita flyttstädningsfirma med Rut-avdrag

Du vet väl om att du numera har en högre summa som du kan dra av på Rut-avdraget? Det har höjts sedan förra året och numera kan du dra av 75.000 kronor som mest per person och år. Därför lönar det sig att anlita en flyttstädningsfirma i stället för att göra det själv. Då vet du garanterat att det blir rent. Man kan även anltia en flyttstädningsfirma att enbart putsa fönster, eller städa garage, förråd och trädgården om man så önskar. De flesta flyttstädningefirmor är flexibla och kan åtgärda sådant som man själv inte vill eller kan göra på egen hand.

25 Feb 2019