När det är dags att flytta och du vill få bostaden såld

Ska du flytta, eller känner du bara för att flytta? Många som är på väg att flytta tänker att det bara är att packa sina saker och sedan på själva inflyttningsdagen, bära saker, möbler och sina lådor till det nya platsen som ska bli ens nya hem. Man lämnar över sina gamla bostadsnycklar och får nya i stället. Men en flytt är mer än så. Så kanske det var när man är i tonåren, eller som ung och vuxen. När det kommer till bostäder som man ska flytta in i, är det en del byråkrati innan allt är klart att flytta in i. Förutom el och vatten är det mer som ska ordnas och tas hand om. Hemförsäkring, bredband och adressändring. Kanske du behöver en parkering för bilen? Är den nya bostaden nyss renoverad? Du kanske vill göra om i den nya bostaden innan du flyttar in.

En hel famlj behöver få fler saker ordnade

Har man familj behöver fler saker ordnas; dagis till barnen? Skola som ligger någorlunda nära bostaden? Var ligger buss och kommunikationer? För barnen kan det vara viktigt med nya kompisar som kanske bor nära. Och hur är det med den gamla bostaden? Behöver du sälja den innan du kan flytta in i den nya? Det som de flesta borde vara medvetna om just nu är att säljtiderna för de flesta bostäderna är längre än för bara något år sedan. Det tar helt enkelt lite längre tid att hitta köpare till sin bostad. Har man is i magen och arbetar proaktivt går även det, det är bara att man har tålamod och vågar agera själv för att då den såld.

Här kommer några tips på vad man själv kan göra

1. Anlita homestyling inför fotografering och visning. Ibland kan det vara bra att ställa in en del av sina möbler i förråd inför visningen. Anlitar man en homestyling kan inredaren tipsa om vilka möbler som inte bör stå framme, utan som kanske bör förpassas (tillfälligt) i ens förråd. Det kan vara kära ägodelar som man har ärvt och som betyder mycket för en själv, men som inte gör sig så bra i en homestyling. Får en inredare komma med sina värdefulla tips kan en homestyling vara skillnaden mellan att få bostaden såld – eller inte alls.

2. Annonsera på oväntade ställen som i sociala medier; Instagram, Facebook och Twitter och  varför inte på Blocket? Printa ut snygga bilder och sätt upp i trappgångar i olika fastigheter. Ju fler desto bättre. Försök hitta så många ytor som möjligt för att sprida annonsen om att din bostad finns för försäljning.

En sak som många inte tänker på är att homestyling är helt avdragsgill. Du kan dra av utgiften för homestyling genom att ange den som en utgift i försäljningskostnaden. Då lönar det sig verkligen att få till stånd till exempel en homestyling i Stockholm.

5 Jun 2018