När det är dags att flytta

Att flytta är inte bara att flytta dina saker, det är så himla mycket mer. Många bestyr runt omkring flytten som snabbt tömmer dig på energi. Med hjälp av en flyttfirma slipper du ta allt själv.

Att flytta innebär en massa olika känslor; glädjen över att påbörja sitt nya liv, men sorgen över att lämna sitt gamla. Men det är så mycket mer. Sakerna transporteras inte snabbt, lätt och enkelt till nästa ställe, de måste bäras ut. Sedan måste du ha en bil med ett släp som är stort nog. Men det får heller inte vara för stort och överskrida den tyngd du får dra.

Med hjälp av en flyttfirma så slipper du tänka på allt det. Allt du behöver göra är att packa ihop dina saker. Många flyttfirmor nuförtiden hyr ut sina flyttkartonger, vilket kan underlätta då du slipper köpa egna. Dessutom är de av väldigt hållbar kvalitet. I regel får man även skriva på dem, men allt sånt bör dubbelkollas med flyttfirman som hyr ut dem. Luta dig tillbaka och låt firman sköta jobbet.

Vad gör en flyttfirma?

De flesta flyttfirmor erbjuder idag att du inte behöver vara på plats när de är där. Allt du behöver ge är då information om vart allt ska. Flyttfirman står för bilen och för arbetarna, många har olika antal arbetare per flyttbil. Deras flyttbil är anpassad för att frakta varor, där du kan lämna dina saker i trygga händer. De som arbetar för en flyttfirma har en känsla för det och har blivit upplärda om hur de ska bära in även ömtåliga saker, som t ex pianon, marmorbord, glas, mm.

Vad behöver du tänka på?

När du anlitar en flyttfirma vill du alltid kolla dina olika alternativ. Ring gärna runt och få offerter, fråga även vilka kostnader som kan gå utanför. Det finns de som tar extra betalt för tyngre och otympligare saker. Fråga även om de har en försäkring som gäller dina varor hela vägen, dvs från dörr till dörr. Det är otroligt viktigt att välja ett företag som har försäkring ifall olyckan skulle vara framme.

När du ska bestämma vilken flyttfirma du ska använda dig av, ha gärna 2-3 olika alternativ att välja mellan. Betala hellre lite extra och få någon du känner är pålitlig. Kolla även upp hur det funkar för dem med RUT-avdraget, det är en viss rabatt du kan få på den totala arbetskostnaden. Läs mer om flyttfirma på denna sida: https://www.flyttfirmalidingö.se

30 Sep 2020