Med hjälp går flytten smidigare

Ska du flytta? Grattis! Hoppas du har hittat ditt drömboende. Att flytta är en stor process och det kan krävas en hel del hjälp från utomstående för att det ska flyta på relativt smidigt.

Be om hjälp

Ett sätt för att flytten ska gå lite smidigare är att be om hjälp från vänner och familj. De kan hjälpa dig att packa, montera isär större möbler, bära kartonger och möbler, hjälpa till med transport och även hjälpa dig att packa upp. Många vill gärna packa upp själv, men vänner och familj kan iallafall hjälpa dig att bära in kartonger och möbler i rätt rum. Om dina vänner hjälper dig så kan du tacka genom att bjuda på mat och dryck, samt självklart ställa upp när det är deras tur att flytta. Ingen har lust att ställa upp för någon som inte skulle göra detsamma tillbaka.

När du inte kan be om hjälp

Alla har inte möjlighet att få hjälp av vänner och familj av olika anledningar. Då kan man istället anlita extern hjälp mot betalning. Det finns allt från packhjälp, bärhjälp, monteringshjälp, transporthjälp och uppackningshjälp. Helt enkelt så finns det du behöver hjälp med hos många olika företag. Det finns flyttfirmor som har flera tilläggstjänster för att göra din flytt smidigare. Fler och fler flyttfirmor har även börjat erbjuda flyttstädning som tilläggstjänst. Troligtvis utför inte flyttpersonalen själva städningen, men de kan ha anställt städare, eller så samarbetar dem med ett städföretag. Det positiva för dig är då att du får en samlad faktura för hela arbetet, istället för att koordinera flera företag och få prisförslag från flera olika aktörer. Det finns gott om flyttfirmor i de större städerna i Sverige. Vi vill tipsa dig om en riktigt bra flyttfirma i Bromma.

Därför är det bra att ta hjälp vid flytt

En flytt kan ta lång tid. Det sägs att det behövs en flyttkartong per kvadratmeter boyta. Så om du har femtio kvadratmeter så behöver du troligtvis runt 50 flyttkartonger. Det tar på kroppen att packa och bära kartonger, men även att bära tunga möbler är jobbigt att bära på. Därför är det bra att ta hjälp av någon som är van vid att arbeta med kroppen och vet hur de ska bära tunga möbler på ett säkert och ergonomiskt sätt. För några tusenlappar kan du alltså få en smidigare flytt och samtidigt spara på din kropp. Det är inte roligt om du råkar skada ryggen för du envisades med att bära den tunga soffan i en trång trappuppgång eller ut för en smal entrédörr. Var rädd om din kropp och gör flytten smidigare genom att få hjälp!

7 Jul 2017