Magasinering av dödsbo på Lidingö

Magasinering på Lidingö är ett utmärkt förvaringsalternativ för ett dödsbo som drabbats av arvstvist. Se till att förvara farmors saker på neutral mark.

Att komma till bokslut med ett dödsbo kan ta tid. I vissa fall kan det handla om en så intensiv arvstvist att du inte ens får röra sakerna innan frågorna om vem som ska ha vad är löst. Samtidigt måste farmors lägenhet säljas. Men vart ska hennes prylar ta vägen sedan?

Du ska naturligtvis inte själv betala kostnaden för magasinering på Lidingö. Fakturan ska gå direkt till dödsboet. Men det kan vara smart att du styr upp magasineringen, innan någon av de andra dödsbodelägarna kommer med ett förslag på förvaring som bara kommer förvärra hela konflikten.

Ge advokaten ansvar för magasinering av dödsboet

När ett dödsbo är under utredning är det av största vikt att inte någon av parterna går in och plockar för mycket med grejerna. Det är också vanligt att parternas tillit till varandra kommer på skam när det är dags för arvet att delas upp. Så om någon erbjuder sig att förvara farmors saker i sitt hem eller i en lokal som bara han eller hon har tillgång till, är det dags att säga nej.

Magasinering på Lidingö är ett mycket bättre alternativ, där alla dödsbodelägare kan ha samma tillgång till sakerna. Det kan också vara en god idé att ingen av er kan komma in i magasinet, och att den enda nyckeln dit förvaras hos juristen som sköter dödsboet. I en arvstvist kan nämligen allt hända.

19 Jun 2022