Kompletta minneslistan vid flytt

När man ska flytta är det många saker som man behöver tänka på, så det gäller att inte glömma bort något. Har man inte flyttat innan kan det vara lätt att man blir hemmablind, det vill säga, man ser inte vad som behöver göras, därför att alla saker har gjort att man inte tänker på att de finns där; som tavlorna på väggen, som man inte längre ser för att man sett dem under så lång tid. Därför är det till exmpel viktigt att tömma bostaden så fort som möjligt. För att inte glömma bort någon viktig detalj kommer här en minneslista, som man kan checka av när alla sakerna är gjorda.

1. Boka flyttfirma eller hyrbil för flytten

Bland det absolut viktigaste som du kan göra först är att boka den flyttfirma eller hyrbil som du vill ha till det datum som du har planerat att flytta. Det är nämligen många fler som vill flytta kring slutet eller början på månaden och det kan bli svårt att få flyttfirman eller bilen just när man vill ha den.

2. Skaffa riktiga flyttlådor och packa

Det är bra att skaffa riktiga flytt- och packlådor. De håller bättre än andra. När man packar bör man också packa varierat, så att inte alla böcker är i samma låda. Det blir för tungt att bära om alla böcker ligger i en och samma låda. Räkna med att du kommer att behöva fler lådor än du tror. Det är lätt att glömma alla saker som man har i garderober, klädskåp, kökskåp, garage och förråd.

3. Töm garaget och förrådet

Det är ett bra tillfälle att att tömma garage och förrådet när man packar, börjar man till exempel med garage och förråd, ser man till att man inte glömmer de sakerna samtidigt som man packar sådant som man sällan behöver. Det är bra att börja med att tömma just garage och förråd och alla garderober och köksskåp.

4. Skruva isär alla möbler

Sedan kan man börja med att skruva isär alla möbler som man inte behöver, till exempel bokhyllor. Dem behöver man inte. Tömmer man dem först, kan man lika bra skruva isär dem när de är tomma.

5. Töm frysen och kylen

Töm sedan frys och kyl. Frysen kan man stänga av, medan kylen kan vara svår att klara sig utan då man behöver frukost alla dagar tills det är dags att flytta.

6. Dags för flytten

Sedan är det dags att flytta. Det är bra att stiga upp tidigt på morgonen så att man är beredd att göra det där sista innan flyttlasset går iväg. Ofta kan man komma på sista dagen att man har glömt något. Då är det bra om man har tid att åtgärda sådant.

7. Flyttstäda

Glöm inte bort flyttstädningen. Den är lätt att glömma bort. Bestäm redan nu vilken flyttstädningsfirma som du vill anlita. Här kan du läsa om en som du kan anlita för flyttstädning i Sollentuna: https://www.flyttstädningsollentuna.nu.

27 Apr 2019