Ingen dag är den andra lik

Så var det måndag morgon igen och dags att dra på jobbarbyxorna för ännu en vecka på flyttfirman. Du beger dig till arbetet och får där veta vad som står på agendan denna helt vanliga dag.

Alla människor är olika och tur är ju det. För det som en person kan tycka är fantastiskt kan någon annan rata. Så är det med alla de yrken som innebär att personalen rör sig på flera olika platser, och att alla dagar är olika. Ett slags sätt att arbeta som kräver sin person, och där många andra föredrar att veta exakt vad dagen har att erbjuda. Som anställd på en flyttfirma ska du inte bara vara redo att röra dig över hela området som ni arbetar med. Du ska även vara beredd på att flytta allt som kan stå på din lista. Antingen det är möbler eller kartonger. Och allt däromkring.

Ett område räcker

Beroende på var flyttfirman är belägen kan också området vara olika stort. Om du arbetar på en flyttfirma på Södermalm så finns det tillräckligt med människor där för att kunna hålla dig sysselsatt. Medan en flyttfirma som finns på landsbygden kan behöva röra sig över betydligt större ytor för att fylla sin kalender. Så, vad händer då idag? Kan det vara ett kontor som ska byta lokaler? En familj som ska flytta från lägenhet till hus? Eller kanske en utställning som ska flyttas tillbaka till ett museum. Dagen är full av många överraskningar.

4 May 2021