Flyttfirmor och deras tjänsteutbud

Flyttfirmor och deras tjänsteutbud kan skilja sig åt olika firmor emellan. Medan vissa firmor erbjuder magasinering, tungtransporter, packning, kontorsflytt och vanlig bohagsflytt, är det andra firmor som endast fokuserar på det sistnämnda. Det sistnämnda är just det som troligtvis är den populäraste tjänsten. Att vissa flyttfirmor väljer att fokusera huvudsakligen på det är alltså inget märkvärdigt.

Är man i färd med att anlita en flyttfirma för andra skäl än en vanlig bohagsflytt kan det dock vara läge att titta runt på vad som egentligen finns. Alla flyttfirmor erbjuder till exempel inte tungtransport.

I den här artikeln kommer inga namn på företag att skrivas. Artikelns syfte är att ge en överblick över vad flyttfirmor erbjuder utöver vanlig bohagsflytt. Två slumpmässigt utvalda flyttfirmor har valts ut, en i Solna och en i Skåne.

Den första flyttfirman

Den första firman, som är baserad i Solna, erbjuder en rad olika tjänster och är till synes bredare i sin verksamhet än den typiska flyttfirman. Deras största fokus är dock kontorsflyttningar och bohagsflyttningar. Förutom dessa tjänster erbjuder de även flyttstädning, något som man annars kan behöva anlita en separat firma för.

Något annat som de erbjuder är emballering. Det här görs genom att försluta eller förpacka med hjälp av band. Närmare bestämt är det med en bandningsmaskin och någon typ av plastband som de försluter godset med.

När det kommer till kontorsflytten erbjuder den här firman från Solna hela paketet. Packning, transport och uppackning ingår i tjänsten. De gör dessutom en avgiftsfri besiktning där flytten diskuteras med kunden för att komma fram till rätt lösningar och rätt pris.

Den andra flyttfirman

Den andra firman vi tittar på är baserad i Skåne och har ett liknande tjänsteutbud som den i Solna. Även här kan till exempel flyttstädning köpas, även om det är bohagsflyttar och företagsflyttar som är deras största fokus.

Precis som flyttfirman i Solna kan man även gå genom den här firman om man är i behov av magasinering. Det här kan komma väl till hands om till exempel är mellan två boenden, eller om man bestämmer sig för att resa utomlands på obestämd tid.

En smidig tjänst som finns på den andra firmans hemsida, är en funktion som låter dig beräkna hur mycket kubik du behöver för din förvaring. Genom att kryssa i hur många möbler du har, och vilken typ av möbel det är, får du fram en uppskattning på hur mycket kubik du behöver för magasineringen.

18 Feb 2017