Flytta till Linköping?

Ska du flytta till Linköping? Sannolikheten finns att du är en student, men det är givetvis inte alla som flyttar hit för universitet. Linköping är en av Sveriges större städer och lockar människor från hela landet. Detta gäller studenter såväl som yrkesverksamma, och då verksamma inom en rad olika områden.

Ordna med flytten först

Är din flyttstädning redan klar? Eller har du mycket kvar att göra? Innan du flyttar, oavsett om det är till Linköping eller någon annan stad, är det bra att förvissa sig om att flytten görs på ett bra sätt. Till exempel kan du behöva hjälp från följande aktörer:

  • Städfirma (för flyttstädning)
  • Flyttfirma
  • Mäklare

Flyttstädning går naturligtvis att göra själv om man så önskar. Likadant gäller en flyttfirma, som inte alltid nödvändigtvis behövs. Tänk dock på att om du ska flytta bohag samt sköta din flyttstädning på egen hand, att du bör vara både noggrann och försiktig. Vill du kontakta en flyttfirma Läs här för mer information.

Kollektivtrafik och kommunikationer i Linköping

Linköping framhåller sig själva som en kollektivtrafikvänlig kommun. Här är det Östgötatrafiken som har hand om både den lokala och regionala kollektivtrafiken. Stomlinjerna körs med tiominutersintervall och gör det under en stor del av dygnet. För den som vill resa lite längre sträckor är det enkelt med Östgötatrafikens pendeltåg, som bland annat går till Norrköping, Mjölby och Tranås.

För den som vill resa ännu längre ligger Linköping i ett bra läge, längs den södra stambanan mellan Malmö och Stockholm. Utöver det finns flera bussbolag som kör längre resor. Antingen passerar busslinjerna Linköping, eller så utgår de härifrån. För den som vill resa utrikes finns Linköping City Airport – endast ett stenkast från resecentrum.

Att göra i Linköping

Som ny linköpingsbo är du inte turist, utan kan ta den tid du behöver för att verkligen upptäcka staden. Du behöver alltså inte ha någon större brådska med att bocka av alla sevärdheter, utan kan ta dem när du känner för det.

 

  • I Linköping finns spännande kyrkor, muséer och slott att besöka. För dig som är intresserad av kulturhistoria finns en hel del att göra här.
  • Linköping är en relativt stor stad och bjuder också på en hel del saker att göra. Till exempel kan du bowla, klättra, spela golf, rida, bada eller gå på spa. Här finns det något för de flesta att sysselsätta sig med.
  • Äta. Den största delen av nöjeslivet överlag finns centrerad kring Stora torget. Här finns många restauranger med olika kök. Till exempel kan du äta indiskt eller klassisk husman.
6 Jan 2018