Fixa flytten själv med en skåpbil

Funderar ni på att själva sköta flytten? Är man ett mindre hushåll är det oftast inga problem. Genom att be vänner och familj om bärhjälp och sen hyra en skåpbil kan man spara mycket pengar.

Men för att inte behöva bära i onödan är det alltid bra att rensa ut sådant man inte använder innan man flyttar. Det som är trasigt ska lämnas till återvinningen medan man kan skänka bort eller sälja andra saker på olika försäljningssajter på nätet. Har man tur kanske man till och med får ihop till hyran för skåpbilen. När man flyttar underlättar det mycket om man packar det mesta i flyttkartonger. Det finns flera varuhus som säljer flyttkartonger men ibland kan man också hyra från en flyttfirma. Ömtåliga saker ska också slås in i bubbelplast eller annat skyddsmaterial innan de läggs i flyttkartonger, som också märks med innehåll.

Boka hyrbilen i god tid

Det är viktigt att så fort som möjligt bestämma flyttdatum och boka en hyrbil för transporten. Det finns många bilfirmor att vända sig till då man ska hyra skåpbil i Stockholm, och det kan därför vara en bra idé att jämföra priser. Räkna ut hur stor skåpbilen behöver vara genom att utgå från hur många flyttkartonger det är. En flyttkartong tar upp ungefär en halv kubikmeter. Ibland tar företaget ut en extra avgift om chauffören som ska köra bilen är ung och inte har haft körkort så länge. Därför kan det vara bara om någon mer erfaren person kör.

25 Dec 2020