Få hjälp med flyttstädningen

Lika spännande och härligt som det är att börja pyssla i det nya hemmet, är det tråkigt att städa ur det gamla. Men som tur är finns det bra hjälp att få. Flyttfirmor tar hand om hela jobbet.

När datum för flytten har bestämts är det massor av saker som ska fixas. En av de sista innan livet i det nya hemmet kan få sin start är flyttstädningen. Man hittar lätt företagen på internet genom en snabb sökning. Man kan exempelvis söka på “flyttstädning Karlstad”. Bor man på annan plats skriver man in ortens namn. Då kommer man att få flera alternativ som man går igenom till man hittar ett städföretag som har de tjänster som man önskar.

Vad ingår i flyttstäd

Bostaden ska vara tom på möbler och andra saker. Allt för att det ska vara enkelt för städfirman att effektivt städa lägenheten. De torkar av golv och lister samt övriga ytor. Städar badrum med väggar och golv. Skurar toaletter och handfat. I köket städas alla ytor men här städas även utsidan och insidan av kyl, frys samt ugn. Även lådor och skåp städas ut. Så man skulle enkelt kunna säga att alla ytor samt skåp och lådor städas ur. Städbolagen har en specifik checklista som de går igenom steg för steg. Man kan dessutom använda sig av RUT-avdrag som innebär att man kan dra av 50% av arbetskostnaden.

Städbolagets tjänster

Har man använt en städfirma för flyttstädning och känner sig väldigt nöjd med de tjänster som erbjuds så finns det fler att beställa i framtiden. Några tjänster som erbjuds av flera städföretag är:

Visningsstädning: Vid försäljning av en bostad städas den för att visas i sitt bästa skick.

Hemstädning: Önskar man någon som kommer och tar hand om dammsugning, damning, torkning av golv m.m. så kan man boka in en städfirma. Tillsammans med företaget kommer man överens om vilka tjänster som ska ingå. Här kan man bland annat även beställa fönsterputs.

Storstädning: Om man ska ha en stor bjudning eller kanske flytta in i ett hus som stått tomt ett tag. Här städas varje detalj noga.

Kontorsstädning: Att hålla kontoret snyggt och rent och på så vis skapa en trivsam miljö för personalen.

Byggstäd: De flesta kan tänka sig hur det ser ut efter en renovering i hemmet. Istället för att man ska lägga ner tid på att städa kan man enkelt boka in en städfirma för att ta hand om jobbet.

7 Oct 2020