Att ta hjälp av flyttfirma - ett klokt val

Börjar du planera inför att flytta i, till eller från Borås? Letar du efter en pålitlig flyttfirma i Borås? Bespara din rygg och fokusera på nya lägenheten. Här är allt du behöver veta!

Det är mycket som ska falla på plats under en flytt. Det ska städas, fixas och donas med telefonabonnemang och adressändring, det ska kommuniceras med släkt, arbete och vänner, och ingenting får glömmas kvar i källaren eller på vinden. Det mesta som finns att göra under din flytt är det ju naturligtvis du själv som gör bäst. Du känner ju ditt eget hem, var du lagt undan allt du inte använder, och hur du bäst vill ha dina mindre ägodelar sorterade under flytten. Att inte ta för givet är dock alla tunga möbler som behöver flyttas. Det kan vara farligt att bära tungt utan att ha rätt teknik eller träning, och därför är det mycket klokt att ta hjälp av en flyttfirma i Borås.

nyinflyttad par

Viktigt att boka i tid

Redan en månad innan din flytt är det dags att boka flyttfirma. Det är bra att vara ute i god tid, då majoriteten av flyttar görs över helger och vid månadsskiften. Låt detta vara det första du gör i din flyttprocess. Efter det så kan du, i lugn och ro, börja beställa flyttkartonger och emballage för att undvika risken för att det som är ömtåligt och värdefullt går sönder, för att sedan börja packa ner det du kan själv. Om du har något som är i behov av extra stor omsorg under flytten, så ta hjälp av en erfaren packmästare på flyttfirman. De vet exakt hur man slår in på bästa och säkraste sätt. Se till att inte skjuta upp allt ditt packande tills slutet, så att du inte stressar och därmed riskerar att missa något.

Glöm inte flyttstädningen

När du städar din inredda bostad som du snart ska flytta ifrån så är det lätt att tro att det blir helt rent och färdigt för den som tar över efter dig. Det många tyvärr missar är hur mycket som också behöver städas efter att flytten gjorts och rummen står tomma. Golven kan behöver skrubbas eller putsas, och väggar och tak kan ibland också behöva tvättas. Det kan vara svårt att märka i en bostad du bott i länge. Det är därför en bra idé att även diskutera detta med din flyttfirma i Borås, då de allra flesta erbjuder hjälp även med flyttstädning.

8 Apr 2020