Att flytta till Upplands Väsby

Allt eftersom Stockholm blir mer befolkat och bostadspriserna höjs söker sig allt fler till stadens yttre områden. Ett område som har växt i popularitet på senare år är Upplands Väsby. Trots att det ligger en bit utanför staden, går det snabbt att ta sig in centralt med hjälp av pendeltåg eller motorväg. Priserna på hus och lägenheter är förhållandevis låga, jämfört med hur det ser ut i närförorter och i innerstaden. 

Har du redan bokat en flyttfirma?

Många som söker sig till ytterförorterna gör det för grönområdena. Det är enklare att gå ut och jogga på morgonen, att ta långa skogspromenader, att bada eller bara att fiska. För den som tycker om att spendera tid ute i naturen, men ändå inte vill ha för långt till staden, är Upplands Väsby ett gott alternativ. Förutom det ges också fördelen att det är lite billigare att skaffa boende, som nämnt i inledningen av den här texten. 

Pendling

Upplands Väsby må ligga lite avsides, men är samtidigt i ett bra läge. Särskilt gynnsamt är det kanske om man flyger mycket eller jobbar på Arlanda, eftersom det ligger relativt nära. Till Arlanda räcker det med ungefär en kvarts biltur – vilket är betydligt kortare än om man bosätter sig i stadens södra delar. Bor man långt söderut kan det ta uppemot en timme att ta sig till flygplatsen. 

Samtidigt är det alltså inte alltför långt till innerstaden. E4:an passerar Upplands Väsby och många andra orter på vägen in mot centrala Stockholm. Som referens tar man sig till Stockholm stadshus på ungefär 25 minuter härifrån. 25 minuter är en pendlingstid som många stockholmare inte är nära att nå upp till. Faktum är att det inte är särskilt ovanligt med ungefär 40 minuters pendling enkelväg. 

Hitta en flyttfirma

Flytten hit är enkel för många, särskilt om man redan bor i Stockholm. I staden finns ett gediget utbud av flyttfirmor i Upplands Väsby att välja mellan, och de är inte särskilt svåra att hitta. Som alltid bör man gärna ta in flera offerter och jämföra dem. Innan man faktiskt anlitar en flyttfirma bör man också ha kollat upp aktörerna. Det kan man till exempel göra genom att kolla upp dem på Allabolag, hos Skatteverket och hos Kronofogden. 

Skatter

Kommunalskatten i Upplands Väsby är sticker inte ut, åt varken det ena eller andra hållet. I kommunen finns tre församlingar – hur mycket du betalar i skatt beror på i vilken du bor. Själva kommunalskatten ligger på 19,52 för varje hundralapp i samtliga församlingar, och det är egentligen bara avgiften till Svenska kyrkan som varierar mellan de olika församlingarna. 

22 Aug 2018