Anlita professionell hjälp för de tunga lyften

Att flytta är ofta tungt och jobbigt. Har man bara lite saker som ska flyttas kan man ofta göra det själv tillsammans med vänner, men till de tyngre sakerna bör man anlita professionell hjälp.

Är man ung och stark och inte har mycket som ska flyttas så kan man ofta sköta flytten själv genom att ta hjälp av vänner och familj och kanske hyra en skåpbil. Är man däremot ett större hushåll med flera personer eller om man behöver flytta tyngre saker som exempelvis ett piano, en tvättmaskin eller en soffa så bör man anlita professionell hjälp med flytten. Annars är det lätt att man lyfter fel och skadar sig själv eller det man försöker bära. En riktig flyttfirma har utbildad personal som vet hur man lyfter säkert och de har dessutom bra hjälpmedel som underlättar.

Boka flyttfirma i god tid

När man anlitar bär- eller flytthjälp ska man vara ute i god tid då de bästa företagen ofta blir uppbokade långt i förväg. Det är ofta bäst att gå på rekommendationer när man väljer flyttfirma, så att fråga vänner och bekanta om tips på bra företag kan vara en god idé. Självfallet spelar priset roll men viktigt är även att företaget har en försäkring som täcker både anställda och bohag ifall en olycka skulle ske. Skriv sedan på ett ordentligt kontrakt med företaget där allt som ingår i priset står med, såsom exempelvis flyttlådor, bärhjälp, transport, flyttstädning och annat ni kommit överens om.

9 Nov 2020