Anlita ett företag som tar hand om flytten åt dig

Är det dags att flytta? Du vet väl om att sedan regeringen beslöt att utöka tjänsterna för RUT-avdragen, kan man numera få alla slafs flyttjänster beviljade inom ramen för RUT? Det gör att du kan få kostnaderna nedsatta för arbetet med som mest 30 procent, eller som mest 25.000 kronor per år och per person, om du är under 65 år. Är du över 65 år kan du dra av så mycket som 50.000 kronor. Då kan du anlita ett företag för antingen hela flytten och packningen betald med RUT, eller delar av det, plus flyttstädningen. Som du säkert känner till kan du själv välja om du vill få allt gjort av en flyttfirma; packning, flytten, flyttstädningen och uppackningen, eller delar av allt detta. I alla sådana fall är det en lyx att bara kunna ge den gamla nyckeln till flyttfirman som sedan gör allt och lämnar över nyckeln till den nya bostadsägaren. Annat nytt med denna tjänst inom RUT, innebär att även hyresgäster kan få dra av tjänster inom RUT.

Så hittar du en pålitlig flyttfirma

Frågan som de flesta ställer sig är, hur får man tag i en sådan flyttfirma? Bor man i Stockholm, Göteborg eller i Malmö, är det inte särskilt svårt att få tag i en bra firma som kan göra det. Bara i Stockholm har du över 200 flyttfirmor att välja mellan, i Göteborg ett hundratal, i Malmö över ett 70-tal. Så hur hittar man någon som man kan anförtro alla ens tillhörigheter, utan att de packar ner allt och kör det utomlands och du aldrig mer ser dem efter det? Det är en fråga om tillit att lämna över allt till en flyttfirma som ska ta hand om allt man äger. Det gäller att få tag i någon som du kan anförtro dina saker.

Ett sätt är att googla flyttfirma Tyresö, om du nu råkar bo i Tyresö, vill säga. Annars skriver du flyttfirma och så orten där du bor. Då borde det komma upp flera förslag om flyttfirma som arbetar nära dig. Sedan är det bara att ta kontakt och be om offert och referenser. Du vill ju kunna lita på dem som kommer och tar hand om dina möbler, eller hur? Dessutom vill du inte bli överraskad av kommande faktura från dem.

Anlita någon som tar hand om RUT-ansökan

Varför inte anlita någon som tar hand om allt det du önskar? Anlitar du ett företag som kan dra av RUT-avdragen åt dig och som sköter all pappershantering, är det en fördel. Då slipper du sitta med ansökningarna och Skatteverket håller koll åt dig hur mycket avdrag som du har fått under ett år. Skulle du har fått för mycket avdrag, får du endast en enkel kvarskatt, som reglerar avdragen i slutet av året.

30 Apr 2018